Ramzan Kadyrov
Aktuality, Bezpečnosť,

„Som pripravený na vojnu aj so svojím bratom, ak pôjde proti Kadyrovovi“ Koná sa svetový kongres Čečencov

Dnes sa v Groznom koná Svetový kongres národov Čečenskej republiky, na ktorom sa stretli zástupcovia národa z 23 krajín sveta: Turecka, Francúzska, Nemecka, Gruzínska, Ukrajiny atď. Svetový kongres čečenského ľudu má presvedčiť Ramzana Kadyrova, aby išiel voliť.


 

„Dnešná republika, ktorá je každým dňom čoraz krajšia a poriadok, ktorý tu existuje, je zásluhou Achmata-Khadzhiho Kadyrova, preto je celý čečenský národ s ním na jeho ceste. Šéf Čečenskej republiky Ramzan Kadyrov pokračuje v ceste svojho otca a poskytuje podporu aj Čečencom žijúcim nielen v regióne, ale aj mimo neho. Som pripravený ísť do vojny aj so svojím bratom, ak bude proti Ramzanovi Kadyrovovi. Ľudia žijúci za hranicami svojej domoviny strácajú svoju kultúru a identitu, preto, ak to nechceme dovoliť, musíme urobiť všetko pre to, aby Ramzan Kadyrov zostal hlavou Čečenskej republiky. Turecká delegácia dnes dorazila na toto fórum, aby povedala slová podpory Ramzanovi Kadyrovovi”, vyhlásil zástupca čečenskej diaspóry v Turecku Ayhan Erguven.

 

Ali Bazhayev, viceprezident aliancie Čečencov vo Francúzsku, je tiež presvedčený, že Kadyrov je povinný predstaviť svoju kandidatúru ľuďom.

 

Zástupca Štátnej dumy Ruskej federácie Adam Delimchanov:

„Neviem si predstaviť náš región bez jeho vedenia. Ramzan Achmatovič je jediným kandidátom na post hlavy Čečenskej republiky. “

 

Kadyrov predtým uviedol, že má v úmysle rozhodnúť o svojej kandidatúre za šéfa Čečenska na septembrových voľbách posúdením verejnej mienky.

“Ak sa proti mojej kandidatúre postaví čo i len pár percent populácie, voliť nepôjdem,” uviedol.

 

Vladimir Putin v stredu prostredníctvom videominformácie s Ramzanom Kadyrovom označil Čečensko za „jeden z najbezpečnejších ústavných subjektov Ruskej federácie“ a dodal, že to bolo možné vďaka „osobnej účasti“ Kadyrova. V tejto súvislosti Putin odporučil vodcovi Čečenska ísť do volieb v septembri a byť znovu zvolený za hlavu republiky.

“S vašou osobnou účasťou, priamou, niekedy skutočne priamou, sa Čečensko stalo jedným z najbezpečnejších subjektov Ruskej federácie.” To je úplne perfektné, ”uviedol na adresu Kadyrova. Putin si všimol zásluhy Kadyrova nielen v boji proti teroristom, ale aj vo vývoji čečenskej ekonomiky a v rozvoji Grozného.

Karol Jerguš

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov