Izraelský nálet, mesto Gaza 15. mája 2021 (MAHMUD HAMS / AFP)
Aktuality, Bezpečnosť,

Pjakin: Ako vysvetliť poslednú podivnú vojnu medzi Izraelom a Palestínou?

Má posledná vojna medzi Izraelom a Palestínou a jej súčasné vyostrenie globálny význam? Na prvý pohľad to vyvoláva dojem, že išlo o skrytú dohodu. Izraelská vláda si tak riešila politickú krízu a v Palestíne zase vypustili paru u obyvateľstva. Začalo to provokáciou Izraela, a potom sa zrazu prudko vybudilo arabské obyvateľstvo. Spustilo to masové nepokoje, ostreľovanie. Izrael vykonal operáciu a jednostranne ukončil vojnu. Palestína oslavuje víťazstvo. Vyvoláva to dojem divadielka.


 

Samozrejme, že to bolo divadlo. Ale pozrite sa, aké to bolo zaujímavé divadlo a ako to zase v pravý čas zviazalo ruky štátnej elite, ktorá potrebuje destabilizáciu všade, kde to je možné. Tak predovšetkým Izrael od roku 2019 existuje už mimo rámca doby svojej predpokladanej existencie plánovanej pri jeho zakladaní. Už v roku 2019 mal byť úplne zlikvidovaný, a to už aj so započítaním možnej odchýlky, plus / mínus päť rokov. Takže už s pripočítaním tých piatich rokov nemal existovať. V roku 2019 už tu proste nemal byť. Zato tu už mal byť európsky islamský kalifát a nové centrum koncentrácie riadenia v podobe Iránu. Izrael už existovať nemal.

 

Len si spomeňte na Ahmadínedžáda s tými jeho konferenciami proti Izraelu. Izrael si stále koleduje o to, aby ho niekto zlikvidoval. Vtedy schválne zostrelili ruské lietadlo, bol to úskok, aby si vykoledovali odvetu. Lenže my tieto globálne hry chápeme. Izraelské elity im však nerozumejú. U nás často počujeme: “To Izrael, ten si to môže dovoliť!” A čo si vlastne ten Izrael môže dovoliť? Ide o absolútne projektovo skonštruovaný štát, ktorého všetky kompetencie sú zabezpečované zvonku, všetky sú zabezpečované zvonku!

 

Len sa pozrite na tie ich vzájomnej trenice v Izraeli, medzi klanmi. Ako si tam idú po krku. Jedni presadzujú jedno, druhí druhé … Ovšem čo sa týka obrany Izraela, tak sa vraj riadia jeho záujmami. V záujme Izraela je viesť mierovú politiku so svojimi susedmi. Nehádať sa s nimi! A formovať tak svoj vlastný štát. Lenže Izrael neustále vedie politiku vytvárajúcu základňu nenávisti proti nemu. Všetky procesy sú riaditeľné, že? A čo dosiahli vďaka tejto vojne? Výsledkom tejto vojny je, že protižidovské nálady v arabskom svete dosiahli nový stupeň, pozdvihli sa na novú úroveň. Boli znovu vyburcované. Niekde už to pomaly zaspávalo a všetko to teraz vzplanulo s novou silou.

 

Kedy k tým udalostiam došlo? Boli fakticky synchronizované s teroristickým útokom v ruskej Kazani. To znamená, že americká štátna elita potrebovala všade, kde to len šlo, vyvolať nestabilitu a na základe toho získať zdrojovú stabilitu pre svoje nadnárodné riadenie. Ale tu zase zasiahli do procesu, ktorý nepoznajú. Oni rozumejú tomu, rovnako ako ohľadom ISIS a tej migrácie do Európy, oni rozumejú tomu, že Izrael je odsúdený, a tak tam musí rozpútať vojnu. Lenže rozpútať tam vojnu v tejto chvíli nesmie, pretože Irán stále nie je pripravený prevziať úlohu centra koncentrácie konania.

 

 

Turecko sa im tam pletie pod nohami. Rusko je tam prítomné a stále viac svoju prítomnosť v tomto regióne rozširuje, zatiaľ čo malo splniť úlohu likvidátora ISIS a stiahnuť sa za podmienok Iránu. A Irán sa o ten diktát pokúšal, napríklad keď dával k dispozícii svoje letiská, a potom to zase odvolal. Nejde mu to. A keď ten konflikt medzi Izraelom a Palestínou vyvolala americká štátna elita, tak ich tam v tom jednoducho nechali trochu uviaznuť. Vytvorili problémy vnútri USA, maximálne zmiernili tú konfrontácii tu vnútri Ruska. Upútali jednoducho ich pozornosť inde, bežte všetci tam, skoncentrujte sa, možno vám to vyjde a vďaka tomu sa z toho všetkého dostanete. Oni sa tam vrhli za zdrojmi a zrazu bum, a všetko stíchlo. A prehrala opäť americká štátna elita. Pritom tam zostalo všetko v horúcom režime zachované. Tie podmienky pre likvidáciu Izraela zostali zachované, ale tá doba pre jeho likvidáciu ešte nenastúpila. Preto sa všetko tak upokojilo. Samozrejme, že išlo o určitú dohodu. Ale každý dostal len tie informácie, ktoré sa ho priamo týkali a hotovo.

 

A ešte k tomu, že Izrael niečo ukončil. Proti komu pracovala tá ich Železná kopula? A keby pracovať prestala? Izrael vraj jednostranne ukončil vojnu tým, že zastavil prácu svojej Železnej kupoly. Tak kto čo ukončil? Tá Železná kopula sa popravde moc nepredviedla. Na tie slabé rakety, ktoré prichádzali od Hamasu, no … Zostrelenie jednej takej rakety stojí rádovo asi 80 tisíc dolárov. Pritom rýchlosť tých rakiet a obsah výbušnín v nich sa vôbec nedá porovnať s ruským Gradom, alebo Uraganom. Niečo také by tá ich Železná kopula zadržať jednoznačne nedokázala. To predviedli celkom jasne. Nehovoriac o tom, že silnejší útok (v počte súčasne vystrelených rakiet) by tiež zadržať nedokázali.

 

A Izrael vraj jednostranne tú vojnu ukončil. Keby jednoducho zastavil prácu svojej Železnej kupoly, tak čo by sa stalo? Dostali fakticky pokyn. problém so štátnou elitou bol vyriešený, tá uviazla v problémoch vo vnútri USA, bolo teda možné to tam ukončiť. Dostali pokyn: “Upokojte to tam! Pretože vaši páničkovia, ktorí vám kryjú chrbát a poskytujú kompetencie, teraz majú veľké problémy, a tak od nich nič nečakajte.

Valerij Pjakin

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov