Ilustračné foto
Aktuality, Bezpečnosť,

Afroameričan chcel aby Rus pred ním pokľakol na znak pokánia. Pred ním bol veterán z dvoch vojen v Čečensku

O 17:00 som skončil s joggingom a išiel som do Sea-Les kúpiť zeleninu k mäsu. Vychádzam s plnými taškami, keď oproti mne prichádza africký Američan. Pozerá sa na tašky s jedlom, akoby boli jeho .. nevedel, že pred ním nie je Američan, ale veterán z 2 čečenských vojen!


 

Príbeh sa stal rusovi menom Iľja Krasnov. Mimochodom, ide o jedného z priateľov, ktorí so zbraňami bránili reštauráciu Puškin na jar 2020 pred černošskými pogromami.

 

Skončil delostreleckú školu v Petrohrade a v apríli 1995 šiel prvýkrát na vojnu do Čečenska, a neskôr do druhej čečenskej vojny na šesť mesiacov. Pre katastrofálnu situáciu v krajine v tých rokoch sa rodina rozhodla odísť.

 

“Bol som si istý, že ideme na ďalšiu dovolenku, ale po príchode domov som zistil, že moji rodičia predali byt a všetok majetok.” Bol som konfrontovaný s faktom, inak by som nesúhlasil s odchodom,“ hovorí Iľja. Najprv som sa teda dostal do Houstonu v Texase a o 7 rokov neskôr do San Diega.

 

Je ťažké zmeniť život po službe. Začal hľadať krajanov, odišiel pracovať do ruskej reštaurácie „Teras“, kde sa stretol s mnohými. Zbrane boli vždy mojou vášňou, a tak som začal pracovať ako hlavný technik v Dury’s Guns. Teraz máme malú kaviareň s vojenskou tematikou. Áno, taký nápad prišiel.

 

Najobľúbenejšou zbraňou je KR-103, v skutočnosti AK-103, ale s pažbou ako pri AK-74. Podarilo sa nám dokonca zohnať ruský „Tiger-SVD“, hoci v štátoch je ich iba niekoľko, väčšinou ide o čínske a srbské kópie.

 

K stretnutiu s černochom došlo v podvečer pred 3 mesiacmi. Potraviny boli kúsok od môjho domu, takže som auto nevzal. Potom vyskočí nejaký nepokojný strýko a začne odo mňa úzkostlivo vyžadovať… Skutočne chcel, aby som si kľakol a kajal sa za „stovky rokov otroctva“ a odplatil sa za to. Typický uličník, nedá sa inak povedať.

 

“Vo svojom živote si nepracoval ani jeden deň!” Ako prví začali obchod s otrokmi samotní Afričania a potom Indovia. Využíval vás niekto aspoň 1 deň?! Žijete z blahobyte! “

 

Povedal som nahlas. Prirodzene, nevedel odpovedať. Uvedomil som si, čo sa stane, vytiahol som svoj Kimber-1911 a prikázal mu ľahnúť si na zem! Prekročil svoje práva? Nie, ide o to, že som členom Fugitive recovery agency, niečo ako dobrovoľní policajní agenti. Máme právo vykonávať zatýkanie, prehliadky a ďalšie funkcie podobné policajtom. Skrútil som ho a odovzdal policajtom. Keby mal zbraň, neváhal by. Toto nie je Rusko, tu musíte bojovať o svoj život.

 

.

Rusi so zbraňami v rukách ochránili svoju reštauráciu v americkom San Diegu pred agresívnymi demonštrantmi

Pred rokom dvanásť priateľov, z ktorých mnohí sú prisťahovalci z Ruska, dva dni, so zbraňami v rukách, ochraňovali svoju ruskú reštauráciu v San Diegu pred agresívnymi demonštrantmi, Reštauráciu pod názvom Pushkin Russia. „Mám veľa priateľov, keď som si v nedeľu uvedomil, že sa niečo môže stať, zavolal som im a po pol hodine boli v reštaurácii. Skupinu tvorilo 12 ľudí, všetci so zbraňami – s pištoľami a brokovnicami. Na prechádzku so zbraňami na ulicu nemôžeme, ale vo svojich vlastných priestoroch na sebaobranu ich samozrejme máme právo použiť “, – povedal majiteľ reštaurácie Hayk Gazarjan

 

.

 

Podľa neho vandali a rabovači konajú v skupinách, z ktorých všetci členovia sú vybavení vysielačkami a presne vykonávajú svoje úlohy. Prvá skupina kladivami rozbíja výklady a okná, ďalší po vyrabovaní založia oheň a zapália obchod, aby skryli zločin.

 

„Išli priamo na nás, so zapálenými petardami a ohňostrojmi, ale videli, že chránime našu reštauráciu a susedné obchody.  Niekoľkí sa odvážili priblížiť ale keď videli zbrane rýchlo odišli.” Dvanásť priateľov po dobu dvoch dní strážilo reštauráciu a blízke obchody. Našťastie použitie zbrane nebolo potrebné.

 

„Máme tu skutočnú sovietsku internacionálu: som Armén, sú tu Azerbajdžanci, Židia, Rusi, Ukrajinci. Sme malá komunita – kúsok Ruska v San Diegu a snažíme sa pomáhať si navzájom “, – uzavrel Ghazarian.

 

Vlna protestov a nepokojov prepukla v amerických mestách po smrti Afroameričana George Floyda v Minneapolise pri jeho zadržaní policajtmi. Na internete sa objavili zábery, na ktorých je vidieť, ako mu muži zákona nasadili putá, zrazili ho k zemi a jeden policajt mu pritlačil krk kolenom. Na videu zadržaný niekoľkokrát hovorí, že nemôže dýchať, potom mlčí. Zomrel na resuscitačnom oddelení. Štyria policajti boli prepustení, jeden obvinený z usmrtenia z nedbanlivosti.

Karol Jerguš

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov