Pompeo sa v Katare stretol s afganskými vyjednávačmi Talibanu
Aktuality, Bezpečnosť,

Umenie protokolárneho trollingu

Nemecko, 12. apríl 2021 (AM, Ccolonelcassad) – Európania sú veľmi nespokojní s tým, ako sa “priateľ Recep” správal k šéfke Európskej komisie Ursule von der Leinovej. Najprv ju donútili stáť a potom ju usadili na pohovku a ponížili tak šéfku európskej diplomacie aj ako političku aj ako ženu.


 

 

 

.

 

Je pochopiteľné, že bez nedbalej práce európskej protokolovej služby by tieto turecké triky sotva boli možné. Na druhej strane však za všetkými týmito trikmi a prekážkami je vážna pravda – Turecko je v súčasnosti subjektívnejšie ako Európska únia, takže slabosť protokolu EÚ je odrazom impotencie jej zahraničnej politiky, ktorá umožňuje dokonca aj Turecku zaobchádzať s EÚ podobným spôsobom.

 

.

 

Mimochodom, Turci si minulý rok na vlastnej koži uvedomili, aké to bolo, keď boli chytení v protokolárnych sieťach, keď Erdogan, ktorý odletel do Moskvy na rozhovory o Idlibe, bol nútený čakať pred dverami a potom sedel vedľa symbolickej postavy Kataríny Veľkej, ktorá vybojovala od Turkov časť ich ríše, vedľa krbu, na ktorom stáli hodiny venované víťazstvu nad Tureckom v roku 1878.

 

Ako vidíme, Turci si vzali do úvahy toto ponaučenie a teraz urobili niečo podobné s EÚ, a preto prebiehajú dni hystérie, že turecký diktátor ponižuje ženy, demokraciu a Európu.

 

Za posledné mesiace je to už druhé poníženie pre európsku diplomaciu, v zime sa Borrell valil do Moskvy „za všetky peniaze“, po čom takmer mesiac atlantická tlač kričala, že Kremeľ ponižuje nielen Borrella, ale aj Európu, a že hlupák Borrell uveril, že Rusi s ním budú zaobchádzať civilizovane. Existujú však aj menej zákulisné a priamejšie príklady protokolárneho poníženia:

 

Vladimír Zelensky a Jens Stoltenberg

 

Tieňový prezident Ukrajiny Joseph Biden

 

Srbský prezident Vučič na výsluchu v Bielom dome

 

 

Emanuel Macron a Donald Trump

 

Emanuel Macron a Donald Trump

 

Slovenskí ministri Korčok a Naď rokovali v Abú Zabí, SAE (foto: TA3)

 

Video: Vladimír Putin prišiel na rokovania do SAE

Milan Novický

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov