.
Aktuality, Pozemná technika,

Plukovník navrhol ideálny ruský “likvidátor” zápch v Suezskom kanáli. Video

Vojenský novinár, plukovník vo výslužbe Viktor Murachovskij ukázal ideálny ruský “likvidátor” zápchy v Suezskom kanáli. Má skúsenosti, hovorí odborník, od roku 1701.


 

V reakcii na neúspešné pokusy o odstránenie obrovskej kontajnerovej lode Evergreen Marine, ktorá úplne zablokovala Suezský prieplav, Rusi ponúkli svoju pomoc. Obrázok zobrazujúci schopnosti ruského “likvidátora dopravných zápch” zverejnil vo svojom telegramovom kanáli vojenský novinár Viktor Murachovskij. Na pripojenej fotografii vidieť UR-77 “Meteorit” (vzdialené odmínovacie zariadenie), populárne známe ako “Had Gorynič”.

 

“Čistenie trás, plavebných dráh, kanálov. Odstránenie blokád, dopravných zápch. Evergreen technológia: skúsenosti od roku 1701,” odporúčal ruský produkt plukovník vo výslužbe. Odborník v komentári vysvetlil, že je to veľmi vhodná vzdialenosť pre Goryniča pri čistení nepriateľských mínových polí.

 

 

Pokus o vyslobodenie kontajnerovej lode, ktorá uviazla v Suezskom prieplave, v sobotu nevyšiel. V nedeľu sa k úsiliu o ukončenie kritickej situácie pripojili dva ťažné člny. Zástupca správy Suezského prieplavu uviedol, že v závislosti od prílivových vĺn sa počas dňa uskutočnia dva pokusy o uvoľnenie lode. Nakoniec sa podarilo posunúť loď o 17 metrov.

 

 

Loď MV Ever Given plaviaca sa pod panamskou vlajkou, ktorá smerovala z Ázie do Rotterdamu, uviazla v Suezskom prieplave v utorok. Podľa údajov časopisu Lloyd’s List, ktorý sa venuje nákladnej preprave, incident bráni transportu tovarov za 9,6 miliardy dolárov denne. Odborníci upozorňujú, že snaha o vyslobodenie lode môže trvať aj niekoľko týždňov. Loď Ever Given, ktorej prevádzkovateľom je taiwanská spoločnosť Evergreen Marine, má veľkosť štyroch futbalových ihrísk. Podľa Lloyd’s List čaká pred vstupom do Suezského prieplavu z oboch strán viac ako 160 lodí.

 

Aktuálne: Kontajnerovú loď Ever Given sa dnes ráno podarilo dostať z plytčiny. Na Twitteri o tom informuje poskytovateľ služieb námornej nákladnej prepravy, spoločnosť Inchcape Shipping.

“Ever Given bola úspešne vytiahnutá z plytčiny o 04:30 miestneho času,” uvádza sa v správe na Twitteri spoločnosti.

V správe sa tiež dodáva, že loď je v tejto chvíli zaistená. Ďalšie informácie o nasledujúcich krokoch budú zverejnené, akonáhle budú známe.

 

 

Agentúra Bloomberg uvádza , že zatiaľ nie je jasné, kedy bude v prieplave obnovená doprava. Teraz na preplávanie čaká vyše 450 rôznych lodí.

Maroš Šolc

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov