Igor Kolomojskij
Aktuality, Bezpečnosť,

Satanovskij: Prečo USA uvalili sankcie na ukrajinského oligarchu Igora Kolomojského

Uloženie sankcií Spojenými štátmi proti Dnepropetrovskému oligarchovi Igorovi Kolomoiskému a jeho rodinným príslušníkom je veľmi kurióznou, symptomatickou zápletkou a zaslúži si osobitnú pozornosť.


 

Kolomojskij je jednou z najväčších postáv modernej Ukrajiny, je absolútne bezohľadný, zákerný a neschopný vyjednávať a dostal tam prezývku „Benja-killer“. Ale nie za to dostal sankcie. A určite nie za podporu Majdanu, nie za organizáciu súkromnej armády, ktorá bojovala na Donbase proti DPR a LPR, a nie za podporu Zelenského, z ktorého sa zo šaša urobil politika a prezidenta Ukrajiny.

 

Americké ministerstvo zahraničia a osobne amerického veľvyslanca na Ukrajine počas čias Majdanu naťahoval až dostal čo mu patrí. Veľa si o sebe myslel, nevidel hranice a nechcel vidieť, neuznával nad sebou nijakých pánov, ani amerických. Kto bude toto milovať? Neposlúchal príkazy … Všeobecne sa z hľadiska úrovne ambícií a sebestačnosti silno podobal na Berezovského, ktorý ako skončil? Správne. Aj keď je oveľa prefíkanejší a pragmatickejší ako bol on, a má viac peňazí.

 

Tu je samozrejme zaujímavé, kto si vypýtal sankcie proti Igorovi Kolomojskému? Kto si objednal bolestné? Kto prebehol k Bidenovi či Blinkenovi? A koľko to stálo zákazníka? Pretože sú sankcie americké, bude to tak. Nič osobné, iba obchod. Takto je usporiadaná táto krajina. Navyše je zrejmé, že bohatá lopata, alebo balíček „rezňov“ do vrecka úradníka, alebo politika nebol prijatý, všetko sa to deje v iných formách.

 

Presnejšie povedané, kto na dnešnom americkom Olympe hrá v takom rozsahu proti Igorovi Kolomojskému, a prečo? Komu a kde prešiel cez cestu? Akým spôsobom práve teraz zhrešil? A mimochodom, ako na to reagovať? Alebo nereagovať. Pretože ak sa dá situácia využiť správnym spôsobom, mala by sa použiť presne týmto spôsobom, nevenovať pozornosť histórii problému, aj keď pre prípad by sme si ju ponechali v pamäti. Navyše, jeho chránenec Zelenskyj jednoznačne predal svojho bývalého patróna a možno nielen so ziskom, ale aj so značnou úľavou. Pretože pre niekoho, ako je Kolomojskij bol iba bábkou, a určite pre neho nebol prezidentom Ukrajiny.

Byť bábkou Bidena a Blinkena je oveľa čestnejšie a výnosnejšie ako bábkou Kolomojského, ktorý koniec koncov nemá ani svoj vlastný štát, ani netlačí doláre. Ako je zvykom politickej elity v skutočnosti, že „zradiť po čase znamená nezradiť, ale predvídať?“ Byť hadom to je politický život  … A na Ukrajine – dvakrát. Tu Kolomojského nikomu nie je ľúto – prečo ho ľutovať?! – pochopme, že Amerika má teraz na Ukrajine silného nepriateľa. Čo ak je to pre niekoho užitočné?

Jevgenij Satanovskij

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov