foto: MOSR
Aktuality, Bezpečnosť,

Chmelár: V akom režime to žijeme, keď náš občan nemôže prekročiť hranice okresu, a nám sa tu promenádujú cudzí vojaci

Politológ Eduard Chmelár okomentoval na sociálnej sieti oznámenia slovenského ministerstva obrany, že v tomto týždni sa cez územie Slovenska plánuje 9 cestných presunov amerických ozbrojených síl. V tejto súvislosti vyriekol aj otázku spojenú s koronavírusom. Samotný fakt plánu deviatich cestných presunov ozbrojených síl zo Spojených štátov Chmelár nepovažuje za žiadnu novinku, keďže sa podľa jeho slov presúvajú v podstate každý týždeň. Dodal, že efektívnejšie by bolo, ak by sa oznamovala len situácia, kedy sa nič presúvať nebude.


 

“Len sa pýtam, v akom režime to žijeme, keď náš občan nemôže prekročiť ani hranice okresu, a nám sa tu exhibicionisticky promenádujú cudzí vojaci. Ani za okupácie nepredvádzala sovietska armáda takú demonštráciu sily, ako to robia dnes vojská Spojených štátov, “uviedol.

 

 

Chmelár to označil za “nechutné” a upozornil, že kým bude nažive, bude usilovať o to, aby raz všetci pochopili, že to je cesta do pekla a že priority slovenskej republiky sú zvrátené.

“Napriek duchu doby alebo práve preto je potrebné robiť všetko pre to, aby Slovensko prestalo rinčať zbraňami, stalo sa prvým mierovým štátom v Európe a pôsobilo pozitívnym vzorom na svoj región tak, ako to robí napríklad v Strednej Amerike Kostarika,” dodal záverom.

Pripomeňme, že o plánovanom presune vojenskej techniky informovala TASR hovorkyňa rezortu obrany Martina Kovaľ Kakaščíková. V období od 22. do 28. februára je cez územie Slovenska podľa slov hovorkyne plánovaných deväť cestných presunov zahraničných spojeneckých ozbrojených síl, konkrétne presun amerických vojakov.

“Rezort obrany zdôrazňuje, že tranzity boli riadne schválené v zmysle opatrenia Úradu verejného zdravotníctva SR,” uviedla hovorkyňa.

Dodala, že v tomto týždni sa uskutočnia aj cestné presuny techniky Ozbrojených síl SR na trasách Prešov – Trenčín a späť, Nitra – Koliňanský vrch, Kuchyňa – Nitra a späť, Moldava nad Bodvou – Prešov, Nitra – Moldava nad Bodvou, Sliač – Trenčín a späť, Rašov – Nováky a späť, ako aj železničný presun na trase Kuchyňa – Zemianske Kostoľany.

Maroš Šolc

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov