Americká základňa v Deir Ez-Zor
Aktuality, Bezpečnosť,

Plukovník vo výslužbe nazval Američanov banditmi kvôli kradnutiu ropy vo východnej Sýrii

Sýria, 22. február 2021 (AM) – Američania sa zaoberajú banditizmom keď sa opevnili na východe Sýrie kvôli vývozu ropných produktov z krajiny, uviedol plukovník vo výslužbe Viktor Baranetc, vojenský pozorovateľ denníka Komsomolskaja pravda.


 

Nová 1,4 km pristávacia dráha bude umiestnená vo východnej časti Sýrskej arabskej republiky na vojenskej základni neďaleko ropného poľa Al-Omar v provincii Deir ez-Zor, uviedol novinár Farhang Namdar na Twitteri. Taktiež objasnil, že vďaka novej pristávacej dráhe plánujú USA posilniť svoju nelegálnu prítomnosť v krajine. Novinár navyše uviedol súradnice (35 ° 02’53 “N 40 ° 34’54 “E), kde sa podľa jeho informácií nachádza nový americký objekt.

 

.

 

Rovnakej verzie sa drží aj vojenský pozorovateľ Viktor Baranec. Redaktorom Konštantínopolu vysvetlil, že sa buduje nová pristávacia dráha na leteckú prepravu sýrskej ropy z krajiny.

 

Sýria : Ďalšia ilegálna americká základňa vo výstavbe

 

“Prišli banditi, bez toho, aby sa pýtali, sadli si do Sýrie, obkľúčili niekoľko najhrubších roponosných vrstiev. A teraz tam predĺžili dráhy. To znamená, že môžete pristávať s dopravnými lietadlami a nemusíte to všetko ťahať v jednom dlhom rade kamiónov niekde tam, k moru, aby ste tento olej mohli poslať kamkoľvek chcete, “vyjadril sa expert. Baranec si je istý, že takéto kroky Spojených štátov sú krádež a lúpež.

 

Pripomeňme, že USA vstúpili do Sýrie nelegálne, bez súhlasu oficiálneho Damasku. Za hlavný účel svojej prítomnosti v krajine označujú boj proti „Islamskému štátu“. Už v septembri 2020 však Ruská federácia vydala vyhlásenie o úplnej porážke tejto teroristickej skupiny. Stojí za zmienku, že sa tak stalo vďaka účasti ruských vzdušných síl, špeciálnych síl a vojakov PMC Wagner. Je preto zrejmé, že americká armáda zostáva na východe Sýrskej republiky, aby mohla tajne vyvážať sýrsku ropu. Vo svetových médiách sa opakovane objavujú dôkazy o tomto americkom zbojníctve na sýrskej pôde.

Karol Jerguš

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov