Ilustračné foto
Aktuality, Bezpečnosť,

Futurológ: S Putinom bude Rusko schopné za desaťročie predbehnúť všetky krajiny

Rusko, 18. február 2021 (AM) – Prezident Vladimir Putin na stretnutí s hlavnými redaktormi médií uviedol, že Rusko ešte nedosiahlo svoj vrchol, teraz je podľa neho krajina na „ceste rozvoja“. Ruský magazín Novinárska Pravda diskutoval o vývoji krajiny s členom Asociácie futurológov Alexandrom Kononovom.


 

„Vzhľadom na to, že počet obyvateľov našej krajiny nie je veľký, je potrebné sústrediť sa na hlavné životne dôležité oblasti. Je to o technológiách a obrane. Pretože vlastníme najväčšie „poklady na Zemi“, je potrebné tieto zdroje zabezpečiť.

 

Ďalším netradičným priemyslom, ktorý sa u nás rozvinul, je prieskum vesmíru. Boli sme prví a musíme zostať medzi vodcami.

 

Zlepšenie by sa malo prejaviť aj v životnej úrovni obyvateľstva. Prečo Vladimir Vladimirovič povedal, že sme ešte nedosiahli tento „vrchol“? Zatiaľ sme sa nestali vodcami v oblasti života. Na čo sú civilizácie? Aby v nich ľudia prekvitali. Musíme sa stať príkladnou krajinou, národom v oblasti podpory života. Existujú na to všetky zdroje. Toto sú kritické oblasti, na ktoré sa treba zamerať. A samozrejme tie, v ktorých má naša krajina špeciálne vlohy.

 

Veľký dôraz by sa mal klásť na vedu. Teraz sme nepochybne prví v oblasti vytvárania vakcín, rozvoju technologického priemyslu je potrebné venovať osobitnú pozornosť a v tejto súvislosti držať krok s Japoncami.

 

Naša populácia je približne rovnaká ako Japonsko, ale ono nemá vôbec žiadne zdroje. Všetko vkladajú do vývoja najnovších technológií. Veda je najdôležitejšou oblasťou, v ktorej by sa malo Rusko rozvíjať. Je potrebné pamätať len na slabé miesta, ktoré v našej krajine existujú. A tie, ktoré boli citeľné v minulom storočí. Vždy sa nájdu ľudia, ktorí sa snažia špekulovať o tom, čo nám pripadá „nedokonalé“. Je potrebné sa zamerať na tieto zložitosti a problémy.

 

Všetky civilizačné problémy sa často začnú spomíňať len ako problémy nášho ruského národa. To určite nie je pravda. Napríklad taký problém ako korupcia je bežným civilizačným problémom. Naša spoločnosť doteraz nenašla efektívne spôsoby riadenia ekonomiky, a preto tento problém existuje všade. Spôsob, ako prežiť, v dosť neúčinnej legislatívnej oblasti, ktorú je samozrejme potrebné vylepšiť. Našu krajinu dvakrát zničili sily, ktoré sa pokúšali špekulovať o existujúcich všeobecných civilizovaných nedostatkoch.

 

Myslím si, že s vodcom, ako je Vladimir Vladimirovič Putin, budeme schopní ďalej stúpať. Dokázal to dvoma desaťročiami svojej vlády. Postupne nastavíme civilizačné modely a staneme sa lepšou krajinou.

 

Som zástancom potreby zmeniť školský vzdelávací systém. V škole sa treba spočiatku pripraviť na problémy, ktorým čelí náš národ. Nie je potrebné vytvárať si ilúziu, že môžete poznať nejaký bezproblémový život. Nie. Všetko nemôže byť dokonalé, vždy tu budú výzvy a iné negatívne situácie. Škola musí zaviesť nové predmety a prístupy. Napríklad predstaviť také disciplíny ako: „problémy civilizácie, bezpečnosti a zničenia“ a „problémy prosperity civilizácie“.

Veľa závisí od toho, aký efektívny bude náš vzdelávací systém. Ako pripraví ľudí na riešenie problémov, a nie napĺňať ilúziami. V minulom storočí politici zničili našu krajinu práve „ilúziami“ bezproblémovosti. Národ musí byť pripravený na neustále riešenie problémov. Ak sa to stane, staneme sa prvými vo vzdelávacom systéme založenom na svetonázore a ideologických základoch. V tejto situácii budeme môcť za desaťročie všetkých predbehnúť a stať sa príkladnou krajinou pre celý svet. “

Karol Jerguš

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov