.
Aktuality, Námorníctvo,

Ruské letectvo si zopakovalo výcvikový nálet na americký torpédoborec, avšak s rozšíreným zložením

Rusko, 3. február 2021 (AM) – Americké vojnové lode naďalej vstupujú do Čierneho mora, aby „zaistili bezpečnosť plavby“. V rovnakom čase sa čiernomorská flotila ruského námorníctva a ruských vzdušných síl stretáva s „hosťami“ s rovnakou pravidelnosťou, a stále ich „vrelo“ vítajú.


 

Večer 28. januára 2021 navštívil oblasť Čierneho mora torpédoborec USS Porter (DDG-78) triedy „Arleigh Burke“, ktorý si okamžite všimli sily a prostriedky čiernomorskej flotily. Išiel sa pripojiť k torpédoborcu USS Donald Cook (DDG-75) podobného typu, ktorý vstúpil do Čierneho mora 23. januára a podmienečne ho zničili počas výcviku ruské vzdušné sily.

 

.

 

30. januára ruské letecké a kozmické sily výcvik zopakovali, ale v rozšírenom zložení. Tentokrát USS Porter (v službe od marca 1999) absolvoval výcvikový nálet. Twitter spoločnosti Cyber ​​Diver zverejnil diagram približných letových trás pre ruské lietadlá, ktoré sa zúčastnili operácie. Je jasne vidieť, že rozsah aj oblasť operácie sa zemepis sa vážne zmenili. Lietadlá boli teraz zapojené nie šesť, ale osem (po dva páry Su-30SM, Su-24M, Su-27 a Su-34). Zároveň vzlietli nielen z dvoch letísk na Kryme, ale aj z letiska na Krasnodarskom území. „Mierumilný“ Washington nepochybne čoskoro opäť vyjadrí znepokojenie nad „agresívnym“ správaním Moskvy.

 

Pripomíname, že podľa Montreuxského dohovoru môžu vojnové lode a plavidlá krajín mimo Čierneho mora zostať v Čiernom mori najviac 21 dní. Zároveň je obmedzený ich celkový posun.

Milan Novický

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov