Ilustračné foto
Aktuality, Pozemná technika,

Iránske revolučné gardy demonštrovali svoju raketovú silu. Video

Irán, 17. január 2021 (AM) – Ako sa dalo čakať IRGC vystrelili aj balistické rakety Emad, Qadr a Sejjil počas 2. fázy cvičenia „Veľký prorok-15“. Rakety boli vystrelené na niekoľko námorných cieľov nachádzajúcich sa vo vzdialenosti 1800 km v Indickom oceáne, aby simulovali zameranie na nosnú skupinu lodí amerického námorníctva.


 

Generál Amir Hajizadeh tvrdí, že to núti lietadlové lode US Navy, aby sa držali ďaleko od Iránu, ich stíhačky tak nebudú schopné dostať sa do iránskeho vzdušného priestoru! Nevie, že lietadlá  F/A-18E/Fs a F/A-18Cs nasadené s lietadlovou loďou USSNimitz majú všetky možnosti tankovania za letu?

 

 

Islamský revolučný zbor v piatok otestoval aj svoje rakety zem-zem a drony domácej výroby na cvičeniach v centrálnej púšti krajiny.

“Išlo o úspešný test nových technológií používaných v systémoch navádzania a riadenia rakiet, ako aj v dronoch. Taktiež veľmi presné velenie a riadenie spoločnej operačnej scény, ktorá bola zároveň dejiskom spoločných strategických operácií,” uviedol hlavný veliteľ zboru islamských revolučných gárd generálmajor Hossein Salami.

Maroš Šolc

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov