.
Aktuality, Bezpečnosť,

Keby USA videli, čo USA v USA robia, USA by napadli USA, aby oslobodili USA od tyranie USA

USA, 15. január 2021 (AM) – Takto sa zamyslela pri sledovaní situácie vo Washingtone ruská novinárka Júlia Vitazjeva na svojom twitteri. Vzápätí prichádza s otázkou:


“Je mi trápne sa opýtať: budú to mať teraz takto po celé 4 roky?”

 

.

 

„Chcel by som povedať pár slov o bezprecedentnom útoku na slobodu prejavu v posledných dňoch. Pokusy o cenzúru, zrušenie a zaradenie našich spoluobčanov na čiernu listinu sú nesprávne a nebezpečné “: Donald Trump komentoval jeho zablokovanie Twitterom, zverejnením odvolania na účte Bieleho domu” :

 

 

“Americký prezident Donald Trump zvolil mimoriadne správnu stratégiu”, uviedol bývalý zástupca Štátnej dumy Sergej Baburin. Prezradil tiež plán odstaveného amerického vodcu. Podľa politika Trump jasne uviedol svoj postoj. Nesúhlasí s výsledkami volieb, ale nechystá sa zasahovať do inaugurácie Joea Bidena. Prezident tým preukazuje svoj záväzok k zákonu.

 

“Trump zvolil mimoriadne správnu stratégiu, ktorú jeho tím overil do nuansov: nebude zasahovať do Bidenovho vstupu do úradu, čím preukáže, že si ctí Kongres, vysvetlil Baburin pre Nation News .

 

Exposlanec upozornil aj na skutočnosť, že Národná garda počas Bidenovej inaugurácie zamestná na udržanie poriadku až 15-tisíc vojakov. Baburin sa teda domnieva, že republikáni už teraz pracujú na budúcnosti.

 

.

 

Pripomeňme, že 6. januára usporiadala skupina podporovateľov Trumpa zhromaždenie, ktoré potom vtrhlo do budovy Kapitolu, kde sa malo konať stretnutie, na ktorom sa schvaľujú výsledky volieb. Potom sociálne médiá zablokovali Trumpove účty a Snemovňa reprezentantov hlasovala o odvolaní prezidenta.

 

.

 

Inštitút Cato sa zbavil „nesprávneho Rusa“, ktorý namiesto Ruska začal kritizovať USA

Americký Cato Institute sa zbavil „nesprávneho Rusa“ Andreja Illarionova, ktorý zrazu začal namiesto Ruska kritizovať USA. Teraz je uvedený ako bývalý zamestnanec organizácie. Inštitút neurobil verejné vyhlásenia, zmenil však informácie o svojom zamestnancovi na webovej stránke. Illarionov je teraz označovaný ako „bývalý vedúci pracovník v Centre pre globálnu slobodu a prosperitu“. V správe sa uvádza , že Andrej Illarionov bol členom Centra pre globálnu slobodu a prosperitu v Inštitúte Cato v rokoch 2006 až 2021 . Vedenie inštitútu nekonkretizovalo, prečo sa práve Illarionov ukázal ako „bývalý“, ale nevynechal príležitosť pripomenúť jeho minulé „zásluhy“:

„Na konci roku 2005 rezignoval (z postu poradcu ruského prezidenta) a stal sa otvoreným kritikom Putina a Kremeľ “.

 

Telegramový kanál Hlas Mordora uviedol, že hlavným dôvodom prepustenia Illarionova bola jeho kritika „americkej demokracie“. Andreja Illarionova vyhodili z Cato inštitútu potom, čo sa odvážil kritizovať americkú demokraciu a slobodu prejavu, píše kanál. V predvečer vyšlo najavo, že sa vedenie ústavu zhromaždilo, aby rozhodlo o Illarionovi. Dôvodom nespokojnosti bol post ruského politika, v ktorom ospravedlnil prívržencov amerického prezidenta Donalda Trumpa, ktorí zaútočili na Kapitol. V texte uviedol, že využili svoje ústavné právo na spochybnenie výsledkov volieb.

Maroš Šolc

 

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov