.
Aktuality, Bezpečnosť,

Vojenskí lídri sa obávajú, že americká mládež je stále príliš tučná, alebo hlúpa na to, aby bojovala

USA, 30. december 2020 (AM) – “Bez koordinovaného postupu tieto trendy predstavujú významnú hrozbu pre budúcnosť všetkých dobrovoľných síl.”


 

So stúpajúcim počtom vojenských pracovníkov a veliteľov na dôchodku majú mladí Američania čoraz väčšiu nadváhu, alebo nedostatočné vzdelanie na to, aby sa pripojili k americkej armáde.

 

V liste úradujúcemu ministrovi obrany Christoperovi Millerovi z 17. decembra pod názvom “Mission: Readiness” (Poslanie: Pripravenosť) – nestranícka organizácia takmer 800 admirálov a generálov na dôchodku – varovala, že 71 percent mladých Američanov vo veku od 17 do 24 rokov nie je spôsobilých na vojenskú službu „pretože sú veľmi slabo vzdelaní, alebo majú nadváhu, alebo v minulosti spáchali trestný čin, alebo užívali návykové látky. “

 

Zatiaľ čo sa “Mission: Readiness” v posledných rokoch snažila upozorniť na tieto skutočnosti vojenských vodcov v aktívnom nasadení, tento list adresovaný Millerovi je iný. Skupina v ňom vyzvala úradujúceho ministra obrany, aby postavil poradný výbor pre nábor vojenských síl s cieľom „vytvoriť dlhodobú stratégiu riešenia najväčších diskvalifikátorov vojenskej služby“.

 

Navrhovaný výbor, ktorý zodpovedá odporúčaniu zákonodarcov z fiškálneho roku 2021 zákonom o autorizácii národnej obrany, predložil Pentagónu, aby spolupracoval s ministerstvami poľnohospodárstva, školstva, zdravotníctva a sociálnych služieb a spravodlivosti pri riešení základných faktorov, ako je obezita, nedostatok vzdelania. kriminalita a ich vplyv na nábor.

 

Tieto faktory „do značnej miery nepatria do kompetencie ministerstva obrany, ale majú nesmierny vplyv na schopnosť armády prijímať nových členov do služby, ako aj značný finančný vplyv na ministerstvo,“ napísal bývalý generál vzdušných síl William M. Fraser a bývalý admirál pobrežnej stráže James M. Loy v liste “Mission: Readiness” Millerovi.

 

“Bez koordinovaných opatrení tieto trendy predstavujú významnú hrozbu pre budúcnosť všetkých dobrovoľných síl.”

 

“Misia: Pripravenosť”  nie je jedinou skupinou vojenských vodcov, ktorí sa vážne zaoberajú stavom náboru vojenských síl v USA: generálmajor Frank Muth, veliteľ armádneho náborového personálu, v roku 2018 varoval, že obezita je najväčším dôvodom, prečo budú v budúcnosti v službe diskvalifikovaní vojaci.

 

Nedávno stránka Military.com uviedla, že predstavitelia námorníctva a námornej pechoty zodpovední za nábor vyjadrili znepokojenie nad faktormi podčiarknutými v liste skupiny Millerovi.

“Je to práca, v ktorej by sme ako národ mali pokračovať  … aby sme sa ubezpečili, že naše deti sú zdravšie,” uviedol hlavný veliteľ námorného náboru admirál Dennis Velez v nedávnom rozhovore pre Military.com.

 

Šéf náborovej služby námornej pechoty genmjr. Jason Bohm v skutočnosti upozornil, že na pripojenie k službe je vhodných oveľa menej ako 30 percent mladých Američanov.

“Ak to rozdelíte ďalej na ďalšie súbory zručností, úroveň inteligencie a úroveň fyzických schopností, tie, ktoré sa snažíme dostať do námornej pechoty … počet rýchlo klesne na zhruba 7 percent,” uviedol Bohm pre Military.com. “To je nesmierne náročné.”

Jarred Keller

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov