.
Aktuality, Letectvo,

Vzdušné sily Ruska dostali superťažké bezpilotné vrtuľníky pre testovanie nových zbraní

Rusko, 25.December 2020 (AM) – Ruský holding Technodinamika (je súčasťou spoločnosti Rostec) odovzdal ruským leteckým silám prvú dávku unikátnych bezpilotných vzdušných komplexov vrtuľníkového typu, ktoré budú použité ako ciele pre testovanie perspektívnych zbraní, oznámila v stredu tlačová služba spoločnosti.


 

“Komplex s bezpilotnými prostriedkami je navrhnutý tak, aby simuloval nízko rýchlostné drony a vrtuľníky počas testovania prototypov a modernizovaných zbraní. Zahŕňa bezpilotné lietadlo vrtuľníkového typu sa vzletovou hmotnosťou cez 300 kilogramov, pozemné riadiace stanovisko, pozemné podporné zariadenie komplexu a ďalšie vybavenie, “uvádza správa.

V spoločnosti uviedli, že komplex s bezpilotnými strojmi simuluje správanie vzdušných cieľov a umožňuje testovať nové zbrane v podmienkach maximálne blízkych boju. Použitie “cieľového dronu ” umožňuje posúdiť presnosť navádzania a účinnosť zasiahnutia cieľa.

 

“Nový produkt bol vyvinutý v kratších termínoch – zmluva o vývoji bola prijatá v roku 2015 a sériová výroba začala v roku 2019. Prvá várka nových komplexov s dronmi už bola odovzdaná vojskám, navyše sme preškolili špecialistovi na ich používanie,” uvádza správa slová Igora Nasenkova, generálneho riaditeľa spoločnosti Technodinamika.

 

Riaditeľ spoločnosti zdôraznil, že tento projekt je multifunkčný: okrem svojho priameho účelu ho možno použiť na monitorovanie lesných požiarov , poľnohospodárskych výsadieb alebo prepravy ropných produktov.

Milan Novický

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov