.
Aktuality, Bezpečnosť,

Satanovskij pomenoval prvý cieľ Moskvy v prípade potenciálnej vojny s Nemeckom

Rusko, 12. December 2020 (AM) – Vzťahy medzi Moskvou a Berlínom v súčasnosti nemožno označiť za kritické. Nemecká protiruská rétorika môže mať napriek tomu strašné následky. Tento názor vyjadril známy politológ Jevgenij Satanovskij vo svojom osobnom telegramovom kanáli.


 

Ruský minister zahraničia Sergej Lavrov už skôr uviedol, že vo vzťahoch medzi Ruskou federáciou a Nemeckom existuje veľa rozporov. Interakcia medzi týmito dvoma krajinami si vyžaduje obnovenie napriek námietkam nemeckej strany. Podľa Satanovského sú vzťahy medzi Moskvou a Berlínom na rozdiel od rokov 1914 a 1941 stále vynikajúce. Nemecko bolo vďačné Ruskej federácii, keď sa NSR a NDR nezjednotili.

 

Potom Nemci zabudli na všetky dobré veci. A to sa nestalo bez účasti Spojených štátov. Práve Washington sa stal jednou z príčin zhoršenia vzťahov medzi Ruskom a Nemeckom. Rozdiel v prístupoch k zahraničnej a domácej politike sa zväčšuje natoľko, že je potenciálne možná globálna vojna.

“Jedna vec je jasná: nech už je konkrétny dôvod akýkoľvek, bude treba najskôr zasiahnuť Američanov,” uviedol expert.

 

Nech si nenávidia, hlavne že sa boja

Americké ministerstvo zahraničia rozrušil ruský zaoceánsky jadrový dron Poseidon. Nemecko sa pripravuje na jadrovú vojnu. Varuje pred ňou Veľká Británia. Česko ju nasledovalo. Čo je to? Čo sa zrazu všetkým stalo? – pýta sa Satanovskij.

 

Vojna nervov určite nebude fungovať, pretože oni so svojimi sankciami z akýchkoľvek dôvodov a bezdôvodne prednášajú o demokracii a o tom, prečo je Rusko zlé v oblasti ľudských práv a prečo to nie je vôbec dobré, večné lži okolo a bez rozumu, pokusy o revíziu výsledkov Druhej svetovej vojny robia z rusov rovnakých vinníkov ako nacistov. … Keby si Nemci spomenuli, aké to pre nich bolo kyslé, keď sa Rusi dali do pohybu a kráčali po Nemecku, Berlíne a všetkom ostatnom, čo tam bolo. Teraz, ak bude vojna, bude to úplne iné: z Nemecka zostane len málo. Alebo možno vôbec nič. A zo Štátov už vôbec nič. Nebude nám lepšie, ale to nie je dôležité. Chalani zašli priďaleko.

 

Je zbytočné rozprávať sa s tými, ktorí tam teraz šéfujú. A s tými, ktorí tam budú, sa nechce. Nie je s nimi o čom hovoriť. Pripravujú sa vedľa nás na vojnu, čo znamená, že aj my sa potrebujeme. Medzinárodné zmluvy, ktoré obmedzili preteky v zbrojení, sú minulosťou. Režim ich overovania, o to viac. Čo od nás môžete chcieť?

 

Na olympiáde v Soči sme vydržali provokácie s dopingom. Pokiaľ ide o Skripaľovcov a „zasahovanie do amerických volieb“ tiež. Ani Západu nevysvetlili, že sú úplní tupci. Sankcie sú tolerované. Z nejakého dôvodu s nimi hovoríme o Donbase a malajzijskom Boeingu. Ignorujeme ich obťažovanie a provokácie na Kryme. Zvykli si na „farebné revolúcie“ – keď sa zakusli zase do Bieloruska, ostali sami prekvapení. Hraničné konflikty sa stali bežnou záležitosťou, v Karabachu sme reagovali nečakane bez najmenšieho pokusu o diskusiu so Západom. Čo viac chcú?

 

Nie, keď a keď bude „Nord Stream 2“ uškrtený a v Arktíde a vo vesmíre začnú Spojené štáty konať úplne mimo kontroly, tak sa každý  dočká svojej odmeny. Biden lezie do Bieleho domu bez toho, aby si to uvedomil. Aj Nemci, ktorých kolektívna národná pamäť sa zjavne úplne vypla. No, možno sa zapne, keď Reichstag opäť vyhorí s ich Ursulou von der Leyen. Taký hundershweine drag … A Pobaltie s Ukrajinou. A Poľsko a Česko – za znesvätenie pamiatky vojny a pamätníkov obetiam. A mimochodom, naši vlastní strážcovia prozápadného kurzu Ruska, ktorý ho vedú priamo do priepasti. Už sa pripravujú na to, že na nás otvorene zaútočia, a stále žujú svoje žuvačky o pokroku, ktorý je u nich, a autoritárstva, ktoré je u nás, a ako teraz z toho čo je u nás urobiť to čo je u nich. Ostáva im už len silový blok – v prvom rade s armádou …

 

“Všeobecne to pochopiteľné. Nie je jasné, čo ešte chcú od krajiny, ktorá je jedinou na svete, ktorá MÔŽE skutočne zničiť USA so všetkými spojencami, ale dobrovoľne to odmieta a poskytuje VŠETKÝM dôkazy jej dobrej vôle. No asi to ZSSR urobil zbytočne. Aj Rusko v 90. a začiatkom 2000. Nemilujú nás tam a nebudú nás milovať za každú cenu. V zásade to teda nie je potrebné. Čo skutočne najviac potrebujeme? Ako to bolo u klasika? Nech si nenávidia, hlavne že sa boja. Prečo im liezť do duše s ich idiotskými nádejami na rovnosť a šťastný život pre všetkých? Nechcú, nie. Rusko je samo o sebe veľkou krajinou a Číny, ktorú sa tiež snažia ohýbať, je o niečo menej, ale čo sa týka počtu obyvateľov, je to rádovo väčšie. A na svete je toľko miest okrem Západu … kým sa s týmito nedá hovoriť, nech si teda trhnú.” dodal na záver Satanovskij.

Maroš Šolc

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov