Ilustračné foto
Aktuality, Pozemná technika,

Nemecký Rheinmetall dodá Holandsku rôznu muníciu v hodnote pol miliardy euro

Nemecko, 29.september 2020 (AM) – Holandské ozbrojené sily a spoločnosť Rheinmetall pokračujú v dlhodobej rámcovej dohode na dodávky munície. Celková hodnota zákazky môže dosiahnuť 500 miliónov Euro


Spoločnosť Rheinmetall a holandská agentúra pre nákup vojenského materiálu Defence Materiel Organization (DMO) obnovili a rozšírili dlhodobú rámcovú dohodu o dodávkach rôznych typov munície po dobu najmenej ďalších desať rokov. Rámcová dohoda predpokladá ročné pohotovostné dodávky v hodnote približne 50 miliónov Euro, čo znamená, že celková hodnota sa v priebehu rokov vyšplhá na 500 miliónov Euro. Zákazník sa práve pripravuje na prvé prebierky dodávok.

 

Rheinmetall: “Maďarské politické špičky a armádni dôstojníci sú skutočnými vodcami”

 

Rámcová dohoda sa týka dodávok stredokalibrovej munície 35 mm pre bojové vozidlá pechoty, dymotvorné a clonové delostrelecké granáty ROSY kalibru 40 mm a celej rady najmodernejšej delostreleckej munície kalibru 155 mm.
Generálmajor Ivo de Jong, zástupca riaditeľa agentúry pre nákup vojenského materiálu agentúry DMO, a Roman Köhne, výkonný riaditeľ Rheinmetall waff Munition GmbH, zmluvu podpísali 30. júla 2020.

 

Ide o ďalší exemplárny príklad dlhodobej spolupráce medzi DMO a v Düsseldorfe sídliacim špecialistom na zbrane a muníciu. Rámcová dohoda nadväzuje na zmluvu o spolupráci, ktorú obe strany podpísali pred rokom.
Agentúra DMO si touto dohodou zabezpečí pre svoje ozbrojené sily dodávky bezpečné a vysoko technologicky vyspelú muníciu nielen v súčasnosti, ale aj do budúcnosti. V rámci vyššie spomenutej zmluvy o spolupráci je Rheinmetall zodpovedný za celé portfólio munície kalibru 155 mm, ktoré zahŕňa ako rad Assegai, tak modulárne náplne a rozbušky.

 

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov