.
Aktuality, Bezpečnosť,

Trump sa môže učiť ukážkovú taktiku boja proti pouličným nepokojom od Lukašenka

Bielorusko, 28.september 2020 (AM) – Text účastníka podujatia – Andreja Kulakova: “Pracujte, bratia! A pracovali 20. septembra, presne o 30 minút, od 18:00 do 18:30 bolo centrum Minska prázdne.


 

To, čo bieloruské bezpečnostné sily 20. septembra v Minsku urobili, bude súčasťou učebníc taktiky boja proti pouličným nepokojom. Brilantná operácia sa v priebehu niekoľkých minút skončila hanebným útekom bojovníkov a zatýkaním tých najnásilnejších.

 

.

 

Policajti z celého sveta budú v nasledujúcich dňoch skúmať, čo sa stalo v Minsku medzi 18:00 a 18:30. Najmä v USA, kde už začali hovoriť o blížiacej sa farebnej revolúcii proti Trumpovi. Takže, ako to bolo. V predvečer poľské telegramové kanály oznámili ďalší plán: demonštranti by mali obsadiť celé centrum, potom sa presunúť ku Paláca nezávislosti a obkľúčiť ho.

 

Žiadny z týchto bodov nebol splnený. Bezpečnostné sily odrezali davy na vzdialených prístupoch, takže k vytúženým cieľom sa nedostal ani jeden bojovník. Namiesto toho dav chaoticky blúdil ulicami, spočinul v policajných radoch a smeroval po trase, ktorá im bola pridelená nie v Poľsku, ale veľkými šéfmi s hviezdami na ramenách. Bezpečnostné sily preukázali obrovskú mobilitu a špičkové operačné schopnosti. Po zastavení hrozby na jednom mieste sa presunuli na miesto pravdepodobného prielomu ešte skôr, ako na to mysleli bojovníci v dave.

 

 

Niektorí telegraméri už začali rozprávať príbehy o „státisícoch účastníkov“, ktorí realizujú prefíkaný plán vyčerpania bezpečnostných síl. Ale všetka táto dočasná propaganda sa rozpadla, keď dav narazil na systém „Rubež“ (hranica) na križovatke Nezávislosti a Kozlovej ulice. Vpravo a vľavo pozdĺž ulice sú kamenné múry budov, priechody na nádvoria blokované bezpečnostnými silami. Pred nami je neprekonateľná živá stena so štítmi a „Rubežom“.

 

.

 

Za ulicou Jakuba Kolasa v týchto minútach jednotky blokujú únikové cesty účastníkov protiprávneho konania. A dav nasleduje jedinú cestu, ktorú láskavo navrhli strážcovia zákona – otočil sa na Kozlovovu ulicu. Akonáhle sa začal pohyb kolóny, rady milícií išli prudko vpred.

 

 

Dav bežal – oboma smermi po Kozlovovej ulici a späť po prospekte. Po prejazde križovatkou policajti otvorili svoju pascu na myši. Kolóna sa rozrezala na tri časti: dve na oboch stranách Kozlovovej ulice a jedna na Nezávislosti. Na nádvoria nie je vstup – oblúky sú vopred zablokované, ale na samotných nádvoriach už „čakajú“.

 

.

 

Okrem toho sa na druhej strane Kozlovej ulice nachádza policajná stanica. Všetky tri skupiny boli teda zamknuté a odchádzali iba cez “autozaky” – policajné vozidlá na prepravu väzňov. Išlo o techniku ​​zadržať aktívnych účastníkov a rozptýliť tých, ktorí zostali. O pol hodiny boli ulice prázdne.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov