TU-160
Aktuality, Bezpečnosť, Letectvo,

Ruský pilot povedal, prečo sa v USA chytajú za srdce, keď sa k ich hraniciam priblíži Tu-160

Rusko 27. septembra (AM) – Uznávaný vojenský pilot Ruskej federácie Vladimir Popov povedal, prečo sa USA bojí Tu-160. Americká armáda spozorovala v identifikačnej zóne protivzdušnej obrany Aljašky dva ruské strategické bombardéry Tu-160. Objavili ich stíhačky F-22 Raptor a lietadlá včasného varovania E-3.


 

Ruské nadzvukové strategické bombardéry Tu-160 pred týždňom v sobotu stanovili svetový rekord najdlhšieho letu bez medzipristátia pre lietadlá tohto druhu. Letci Vzdušno-kozmických síl RF sa nachádzali vo vzduchu viac ako 25 hodín a prekonali vyše 20 tisíc kilometrov. Predchádzajúci rekord v roku 2010 bol tiež stanovený bombardérmi Tu-160, ktoré strávili vo vzduchu 24 hodín a 24 minút.

 

Generálmajor  Vladimir Popov

 

„Kedykoľvek sa ruské Tu-160 priblížia k americkým hraniciam, úradníci Pentagónu sa chytajú za srdce. Sami často lietajú oveľa bližšie k našim hraniciam, ale Tu-160 zakaždým vystraší Anglosasov a spôsobí v médiách hystériu, “hovorí generálmajor, skúsený vojenský pilot Ruskej federácie, kandidát technických vied Vladimir Popov.

 

“Američania nedávno začali bagatelizovať bombardéry Tu-160 tvrdeniami, že tento stroj vyčerpal svoj potenciál a je príliš starý. V tejto súvislosti sa domnievam, že Američania len dodržiavajú politiku Donalda Trumpa – chváliť americké technológie s cieľom maximalizovať ich predaj vo svete.”  dodal Generál Popov .

 

Ako uvádzajú zdroje v ruskom obrannom rezorte, rekordný let dvoch bombardérov Tu-160 prebiehal nad neutrálnymi vodami centrálnej časti Severného ľadového oceánu, Tichého oceánu, Karského mora, mora Laptevovcov, Východosibírskeho mora, Čukotského mora a Barentsovho mora. Bombardéry vzlietli a pristáli na leteckej základni Engels. Počas letu bombardéry Tu-160 uskutočnili tri dotankovania vo vzduchu od šiestich lietadiel Il-78. Na určitých etapách letu boli strategické bombardéry Tu-160 sprevádzané stíhačkami Su-35 a lietadlami cudzích štátov.

Lietadlo Tu-160 je nadzvukový bombardér s dlhým doletom, ktorý bol vyvinutý ešte v Sovietskom zväze. V súčasnej dobe prechádzajú existujúce lietadlá modernizáciou a ruské ministerstvo obrany znovu obnovuje výrobu nových strojov. Modernizovaný bombardér Tu-160M vo februári vykonal svoj prvý skúšobný let na letisku Kazaňského leteckého závodu SP Gorbunova. Lietadlo bolo pilotované posádkou pod vedením skúseného pilota. Let sa uskutočnil v nadmorskej výške 1 500 metrov a trval 34 minút. V rámci modernizácie dostal Tu-160M ​​nové letové a navigačné vybavenie, palubný komunikačný komplex, riadiaci systém, radarovú stanicu a komplex rádioelektronického protiopatrenia.

 

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov