SU-30
Aktuality, Letectvo,

V ruskej Tverskej oblasti sa zrútila stíhačka Su-30

Rusko, 23. september 2020 (AM) – Stíhacie lietadlo Su-30 havarovalo v ruskej Tverskej oblasti, posádka sa bezpečne katapultovala, na zemi nedošlo k poškodeniu majetku. Informuje o tom tlačová služba Západného vojenského okruhu.


“Dvadsiateho druhého septembra v Tverskej oblasti pri plánovanom cvičnom lete havarovalo lietadlo Su-30 Západného vojenského okruhu,” píše sa v správe.

Posádka sa bezpečne katapultovala , po pristátí boli piloti v kontakte, tím  bol evakuovaný na letisko.

“Lietadlo dopadlo do lesnej oblasti. Na miesto bola vyslaná komisia Západného vojenského okruhu, ktorá má zistiť okolnosti incidentu, “ dodáva sa v správe.

 

 

Su-30 je dvojmiestna viacúčelová stíhačka štvrtej generácie určená na ničenie cieľov v rôznych poveternostných podmienkach. Je v prevádzke od roku 1992 v Rusku, Číne, Indii, Alžírsku, Arménsku, Angole, Bielorusku, Venezuele a ďalších krajinách.  Celkovo od roku 1989, bolo po celom svete zaznamenaných 20 nehôd tohto stroja.

 

.

 

Dve ruské stíhačky MiG-31 sprevádzali prieskumné lietadlo NATO ponad Barentsovo more

21. septembra dve ruské stíhačky MiG-31 „sledovali “ prieskumné lietadlo NATO nad Barentsovým morom. Britský Sentinel R1 sa pohyboval smerom k ruským hraniciam. Vďaka sprevádzaniu nebol zaznamenaný jeho prechod cez ruské hranice.

Národné obranné riadiace stredisko Ruskej federácie oznámilo nový prístup prieskumného lietadla NATO k ruskej štátnej hranici. Na zadržanie votrelca boli do vzduchu zdvihnuté dve ruské stíhačky MiG-31, ktoré sú v službe v obrannej jednotke severnej flotily. Krátko nato britský prieskumník zmenil smer. Vo vyhlásení strediska sa navyše zdôrazňuje, že bojovníci vykonávali sprievodnú misiu v prísnom súlade s medzinárodne prijatými pravidlami využívania vzdušného priestoru.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov