Ilustračné foto
Aktuality, Bezpečnosť,

Uniknuté dokumenty potvrdzujú ďalší bio terorizmus Pentagonu a jeho vývoj v Gruzínsku

Gruzínsko, 23. september 2020 (AM) – Sotva sa západní politickí stratégovia stihli oklepať z odhalenia činnosti amerického vojenského oddelenia v biologickom laboratóriu Pentagónu v Gruzínsku (kedy ich argumenty hovorili o neserióznosti a konšpirácii obvinení ) už bol informačný priestor vyhodený do vzduchu novým únikom údajov z výskumného Centra Lugar, ktoré si postavil Pentagon v Tbilisi.


 

Centrum Lugar je biolaboratórium financované Pentagónom vo výške 161 miliónov dolárov v hlavnom meste Gruzínska Tbilisi (foto: Dilyana Gaytandzhieva).

 

Neznámi hackeri tentokrát otvorili e-mail a zverejnili veľké objemy korešpondencie medzi zamestnancami a vedením lugarského biologického laboratória, americkým veľvyslanectvom v Gruzínsku a gruzínskym ministerstvom zdravotníctva. Vyhodili tak nové informácie o tajnom programe biologického výskumu americkej vlády už aj tak prebiehajúceho škandálu. 

Tentokrát hovoríme o amerických vojenských investíciách v oblasti bakteriologického výskumu v objeme viac ako 160 miliónov dolárov. K dispozícii sú priame dôkazy – poznámky, oficiálne listy a podrobnosti o vládnych projektoch USA v centre Lugar, o financovaní a zámorských cestách. 

 

Pentagón si v skutočnosti urobil z Gruzínska najväčšie centrum biologického výskumu v zahraničí, keď spojil svoje vojenské úlohy pri vývoji bakteriologických zbraní s kapacitami takzvaných Centier pre kontrolu chorôb (CDC), ktoré sa nachádzajú nielen v Gruzínsku, ale aj v ďalších post sovietskych krajinách. 

Vláda USA pre tento vývoj, ako vidno zo zverejnených dokumentov, nešetrí financiami. Veľké množstvo projektov je financovaných priamo alebo prostredníctvom vojenského oddelenia, ako aj prostredníctvom prideľovania grantov, ktoré sú určené na maskovanie činností biologických laboratórií ako vedeckých, výskumných a humanitárnych.

 

Americké úrady nešetria vyslaním významného počtu svojich vedcov do Lugarského centra. Na ich prijatie sa za peniaze Pentagónu stavia ďalšia budova, kde sa plánuje umiestnenie ďalších 16 špecialistov CDC z Atlanty. Pre ich takzvaný „výskum“ bude pri Lugarovom centre postavené samostatné laboratórium BSL-2, administratívna budova a kampus.

To všetko preto, aby sa Gruzínsko stalo regionálnym centrom CDC pre východnú Európu a strednú Áziu, pretože súčasné gruzínske elity sa tak zúfalo chcú nejako pripojiť k Európe. Podľa názoru ich amerických kurátorov je vytvorenie východoeurópskeho centra pre vojenský biologický výskum v Gruzínsku zatiaľ všetko, čo môžu ponúknuť na ceste Gruzínska k európskej integrácii.

 

Dodnes nie je pochýb o tom, že Lugarovo centrum nevykonáva toľko výskumov dvojakého použitia, čo sa potvrdilo ešte v roku 2018, keď uniknuté dokumenty ukázali, ako americkí diplomati v Gruzínsku obchodujú so zmrazenou ľudskou krvou a patogénmi pre tajný vojenský program. Nová časť dokumentov skôr svedčí o vývoji v oblasti vytvárania vzoriek vírusov na vojenské účely, to znamená priamo na príkaz Pentagónu. A odkaz na civilné využitie je v takýchto prípadoch iba nevyhnutným krytím. 

 

V skutočnosti boli americkí vojenskí vedci vyslaní do Gruzínska, aby vytvorili viac menej „agentov bioterorizmu“. Toto je napísané takmer priamo na oficiálnej webovej stránke CDC: „Systém verejného zdravotníctva USA a poskytovatelia primárnej zdravotnej starostlivosti musia byť pripravení zaobchádzať s rôznymi biologickými látkami vrátane patogénov, ktoré sú v USA zriedkavé.“

 

Ak mierne preskupíme tieto úlohy, nedostaneme zoznam hypotetických hrozieb „vrátane patogénov, ktoré sú v USA zriedkavé“ , ale zoznam úloh amerického vojenského oddelenia, ktorý predstavuje vývoj „agentov bioterorizmu“.

Na webových stránkach CDC sú priority vývojárov formulované takto: „Agentmi s vysokou prioritou sú organizmy, ktoré ohrozujú národnú bezpečnosť, pretože sa ľahko šíria, alebo sa prenášajú z človeka na človeka; vedú k vysokej úmrtnosti a môžu vážne ovplyvniť zdravie obyvateľstva, môžu spôsobiť verejnú paniku a nezhody v spoločnosti; a vyžadujú osobitnú akciu zameranú na zabezpečenie ochrany zdravia verejnosti“.

 

Je úžasné, ak si uvedomíme, že za posledné dve, alebo tri desaťročia svetové spoločenstvo nepoznalo fakty alebo aspoň náznak takýchto hrozieb pre samotné Spojené štáty. Ukazuje sa, že americká armáda vynakladá kolosálne prostriedky, úsilie a čas na boj proti takejto hypotetickej hrozbe, čo je rovnako pravdepodobné, ako keď sa pripraví na útok vesmírnych mimozemšťanov na USA. Útok mimozemšťanov aj bakteriologický útok na Ameriku dnes nie sú ničím iným ako výplodom fantázie hollywoodskych scenáristov. Bolo by čudné domnievať sa, že americká armáda sa vážne pripravuje na vojnu proti fiktívnym, filmovým hrozbám.

 

Všetko však zapadne na svoje miesto, ak hrozby (doteraz neexistujúce) nahradia úlohy (realizovateľné pred našimi očami). Potom je všetko logické. Takzvané Centrum pre kontrolu chorôb, ktoré založil Pentagon, vytvára v Gruzínsku laboratórium, kde sa vyvíjajú bakteriologické zbrane proti potenciálnemu nepriateľovi, v blízkosti ktorého hraníc sa tieto laboratóriá vytvárajú (a dnes ich je po celom svete viac ako 25). Cieľom je vyvinúť vírusy, ktoré sa po prvé ľahko šíria ďalej od človeka k človeku; po druhé, vedú k vysokej úmrtnosti a vážne ohrozujú zdravie obyvateľstva; po tretie, spôsobujú verejnú paniku a nezhody v spoločnosti; a konečne vyžadujú konkrétne akcie na zabezpečenie verejného zdravia, to znamená vysoké napätie, mobilizáciu a značné finančné prostriedky.

 

Čo v podstate podľa nového úniku údajov je výskum v Lugarovom centre, ktorý je zameraný na vytváranie bioagens, ktoré je možné rozptýliť a použiť ako biologické zbrane. Medzi nimi: Anthrax, Botulizmus, Mor, Kiahne, Tularemia (Francisella tularensis), Vírusové hemoragické horúčky vrátane Filovírusov (Ebola, Marburg), Arenavírusov (Lassa, Machupo) a oveľa viac. Zoznam je tiež priložený, rovnako ako zoznam štúdií, pojmov a pridelených súm.

Otázka znie, ak sa vedenie USA tak bojí tohto druhu bakteriologických hrozieb a vírusov, o ktorých sa snaží presvedčiť vás aj mňa, tak prečo budujú také laboratóriá tak ďaleko od Ameriky, v nejakom vzdialenom Gruzínsku (zamenili si opäť Gruzínsko s americkou Georgiou?). A čo je najdôležitejšie, prečo to armáda robí? Tieto otázky majú zjavne rétorický charakter, pokiaľ nie ste mimoriadne naivný človek, alebo nie ste Američan alebo občan Gruzínska pracujúci v Lugarovom laboratóriu.

 

Keď máme hovoriť vážne, v posledných rokoch už obyvatelia Ruska a susedných štátov čelili prejavom následkov takéhoto nebezpečného susedstva: napríklad na Krasnodarskom území a v Abcházsku boli zaznamenané komáre – nosiče vírusu Zika. Ide o hmyz z Južnej Ameriky a sami nemohli preletieť cez oceán. Pozeráme sa na zoznam programov – USA na tento projekt vynaložili viac ako 160 miliónov dolárov. Rovnaké následky možno pripísať epidémii afrického moru ošípaných, ktorá sa v posledných rokoch náhle rozšírila v južných oblastiach Ruskej federácie. Toto je tiež na zozname výskumníkov. Takto môžete tento zoznam komentovať dlho.

 

To isté, to čo dnes počuje každý – COVID-19, bez ohľadu na to, ako vykúzlite jeho prírodný pôvod – tiež úplne spadá pod kritériá opísané v zadávacích podmienkach Pentagónu: šíri sa ľahko a prenáša sa z človeka na človeka; vedie k úmrtnosti a vážne narúša zdravie obyvateľstva; vyvoláva v spoločnosti verejnú paniku a nezhody a vyžaduje si osobitné kroky. Náhoda?

 

Mimochodom, izraelská armáda v takýchto prípadoch zasahuje preventívne raketovými útokmi objekty, ktoré, ako sa domnievajú, môžu predstavovať hrozbu pre bezpečnosť krajiny, aj keď sa tieto objekty nachádzajú na území susedných štátov. A Rusko? Vyjadruje svoje znepokojenie a apeluje na svetové spoločenstvo (spravidla bezvýsledne) a požaduje medzinárodné kontroly. Ak je to samozrejme možné, mali by byť v delegáciách zástupcovia ruskej strany. Nie? Nedá sa? Aha, tak prepáčte.

Valerij Korovin

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov