Vladimír Putin a jeho bodyguardi
Aktuality, Bezpečnosť,

Politológ Kedmi: Pentagon keby mohol už dávno by fyzicky eliminoval Putina

Izrael, 22. september 2020 (AM) – Keby mali americké spravodajské služby príležitosť, boli by už fyzicky eliminovali ruského prezidenta Vladimira Putina. Uviedol to politológ, bývalý šéf izraelskej špeciálnej služby „Nativ“ Jakov Kedmi v éteri spoločenskej a politickej diskusnej šou „Právo vedieť“ na kanáli TVT.


 

Kedmi je presvedčený, že medzi republikánom Donaldom Trumpom a jeho „demokratickým“ rivalom Joe Bidenom nie je žiadny rozdiel, pokiaľ ide o ich záväzok k medzinárodnému právu. Napríklad sám Trump pripustil, že nariadil elimináciu sýrskeho vodcu Bašára Asada.

Doteraz nebol žiadny prezident USA, ktorý nepovažoval politický atentát na vodcu tej či onej krajiny za žiaduci a možný. Nemali žiadne morálne hranice a nikdy nebudú. Jedinou otázkou je účelnosť, zdôraznil Kedmi.

 

Odborník vysvetlil, že takéto vraždy sprevádzajú celú históriu USA. Američania vždy zabili vodcov iných krajín, ktorí im nevyhovovali, ak mali možnosť. Proti kubánskemu vodcovi Fidelovi Castrovi bolo podľa svedectva samotných Američanov zorganizovaných 170 pokusov o atentát.

 

“Putin nehovorí do vetra”: Kedmi povedal, ako Rusko neutralizuje americkú vojenskú moc

 

A potom, aký je rozdiel, či zabijú politika alebo 2,5 milióna Vietnamcov? Keby mohli zničiť Hočiminovo mesto, tak by to urobili. Ale nemohli. Poviem vám, ak by dokázali eliminovať ruského prezidenta, urobili by to, “dodal.

Kedmi sa navyše dotkol situácie v samotných Spojených štátoch. Načrtol paralelu medzi dnešnými udalosťami a občianskou vojnou v rokoch 1861-1865. Občianska vojna už v Spojených štátoch prebieha, otázkou je – s akou intenzitou? A je dosť možné, že strana, ktorá prehrá, neprijme výsledky volieb a bude sa ich snažiť silou mocou napraviť. Ale … takáto je vychvaľovaná demokracia a stabilita najúspešnejšieho štátu na planéte, zhrnul Kedmi.

 

Pripomíname, že slávny americký politický a ekonomický publicista Paul Craig Roberts nedávno vo svojom osobnom blogu informoval o hroziacej „farebnej revolúcii“, ktorá by mohla zničiť USA po voľbách v novembri 2020.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov