Foto: MO SR
Aktuality, Bezpečnosť,

“Počúval som, ako chodia v starých roztrhaných uniformách” – armáda nakupuje výstroj za 17 mil. eur

Slovensko, 18. september 2020 (AM, MO SR) – Ministerstvo obrany SR doposiaľ zazmluvnilo pre príslušníkov Ozbrojených síl SR výstrojné súčiastky v hodnote viac ako 12 miliónov eur, pričom do konca tohto roka plánuje zazmluvniť a dodať ďalšie v sume viac ako 5 miliónov eur. Súčasné vedenie rezortu obrany tak reagovalo na nevyhnutnú potrebu zabezpečiť profesionálnym vojakom adekvátne podmienky na výkon profesionálnej služby aj v oblasti materiálneho zabezpečenia. Profesionálni vojaci môžu s dodaním ďalších výstrojných súčiastok počítať už v tomto roku.


 

„So stavom, aký tu bol pred mojim príchodom som sa jednoducho nemohol zmieriť. Už ako opozičný politik som dostával množstvo podnetov, priamo od profesionálnych vojakov. Počúval som, ako chodia v starých roztrhaných uniformách alebo opotrebovanej obuvi. Chýbali napríklad aj základné položky, ako tielka, tričká či ponožky. Jednoducho podmienky, ktoré nemôžem akceptovať. Som veľmi rád, že sa veci pohli vpred, a môžeme vojakom, na rozdiel od predchádzajúcich vedení, naozaj pomôcť a zabezpečiť im pri plnení úloh adekvátne vybavenie,“ povedal minister obrany Jaroslav Naď.

 

Šéf rezortu obrany zároveň priblížil, že v už zazmluvnených dodávkach výstroja môžu vojaci nájsť napríklad časti vojenskej uniformy vrátane baretov, rukavíc, ponožiek, poltopánok, topánok, čiapok, košieľ, nohavíc, blúzok, plášťov, či tričiek. „Ide o vybavenie, ktoré vojaci a vojačky používajú denne a nie je možné, aby im chýbali. Je dôležité, aby vždy, keď budú potrebovať novú časť odevu, sa vedeli spoľahnúť, že ju naozaj dostanú,“ povedal minister obrany J. Naď.

 

Nakúpený materiál bude profesionálnym vojakom k dispozícii vo výstrojných strediskách. Distribuovaný bude do útvarov na základne aktuálnych požiadaviek príslušníkov Ozbrojených síl SR.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov