.
Aktuality, Letectvo,

IRAK: Kedy vzlietnu Iracké SU-57?

Irak, 25. august 2020 (AM) – Vysoký predstaviteľ irackého ministerstva obrany uviedol, že jeho krajina chce získať ruské pechotné bojové vozidlá a stíhačky. “Bagdad má záujem o možný nákup ruských bojových vozidiel pre pechotu a bojových lietadiel Suchoj Su-57”, informoval vojenský inšpektor irackého ministerstva obrany Imad al-Zouhaïri.


 

Prečo sa NATO tak bojí ruského systému protivzdušnej obrany S-500

 

Iracký zástupca, ktorý bol kontaktovaný počas armádneho fóra 2020 v Moskve, zdôraznil, že Irak chce zintenzívniť svoju vojenskú spoluprácu s Ruskom.

„Som pilot, potrebujem lietadlo, potrebujem stíhačku Su-57. Máme veľa ruských vrtuľníkov, Mi-35, Mi-28, Mi-17 … Je to hlavná bojová letecká sila v Iraku, “uviedol hovorca irackej agentúry.

 

Operácia Diamant alebo ako iracký pilot preletel za 25 minút so stíhačkou MiG-21 do Izraela

 

S-400, zakázané ovocie pre Irak?

Vo februári ruský veľvyslanec v Bagdade Maksim Maksimov oznámil, že iracká armáda sa ubezpečila o kvalite ruských zbraní počas protiteroristickej operácie proti Daesh. Iračania preto prejavili záujem najmä o systémy protivzdušnej obrany S-400 typu zem-vzduch. Ako býva zvykom, kto nevládze, aspoň sa vyhráža. Washington preto varoval, že Irak bude čeliť americkým sankciám, ak kúpi S-400 z Ruska. Američania dostávajú na frak všade kde sa ukážu. Rusi sú na tom lepšie. Zbytočne nevyvážajú svoju VODKU vo svojich tankoch a táto stratégia začína prinášať svoje ovocie.

Adam Riečanský

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov