.
Aktuality, Ručné zbrane a výstroj,

Rostec vytvoril novú kompaktnú pištoľ Poloz, ktorá má postupne nahradiť zastaralé Makarovy. Video

Rusko, 15. august 2020 (AM ) – Centrálny inštitút presného strojárstva (patrí do koncernu Rostec) vytvoril novú kompaktnú samonabíjaciu pištoľ Poloz. Tlačová služba korporácie informovala, že je určená pre ruskú políciu a príslušníkov gardy.


 

 

Poloz bol vytvorený pre streľbu do 50 metrov. Zbraň zostáva bojaschopná aj v extrémnych podmienkach pri teplote od mínus 50 do plus 50 stupňov Celzia. Pištoľ využíva náboje kalibru 9×19. Používa 15 alebo 18 ranové zásobníky.  Hlaveň má vydržať najmenej 10 tisíc výstrelov.

 

Albert Bakov, riaditeľ Inštitútu vyhlásil, že predchádzajúcu pištoľ príslušníkov bezpečnostných štruktúr – Makarov – nepovažovali za vyhovujúcu, a to ani z hľadiska výkonu, ani z hľadiska kapacity zásobníka (osem výstrelov). Nová pištoľ sa vyznačuje svojimi kompaktnými rozmermi a malou váhou, čo umožňuje jej skryté nosenie. Obojstranné prevedenie umožňuje používanie aj pre ľavákov. Pištoľ má picatinny lištu pre uchytenie doplnkov. Hmotnosť nenabitej zbrane so zásobníkom je  730 gramov a celková dĺžka 180 mm.

 

.

 

“Modulárna konštrukcia umožňuje zámenu rukoväte bez výmeny hlavných častí zbrane, je tiež možné používať zásobníky rôznych kapacít. Pištoľ je pohodlná, spoľahlivá a pri jej používaní na ňu nie je potrebné brať ohľad, čo je pre príslušníkov operatívnych služieb veľmi dôležité, “cituje Rostec slová Bakova.

 

Širokej verejnosti bude pištole predstavená na Medzinárodnom vojensko-technickom fóre Armija 2020. Statická demonštrácia sa vykonáva na stanovisku Výstavného centra Rostec-u. Dynamické ukážky budú k videniu na strelnici Univerzálneho streleckého centra parku Patriot.

 

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov