Akhra Avidzba
Aktuality, Bezpečnosť,

Donecký veterán – poradca Abcházskeho prezidenta prerazil autom ruskú hranicu a utiekol naspäť do vlasti. Video

Abcházsko, 11. august 2020 (AM ) – Poradca Abcházskeho prezidenta Akhra Avidzba vrazil do ruskej hraničnej brány po tom, čo mu bolo povedané, že nemôže opustiť Rusko z dôvodu dlhov za služby. Vo videu, ktoré sa objavilo na sociálnych médiách 8. augusta, obrnený Land Cruiser s dagestanskými poznávacími značkami prelomil bariéry na ruskej strane hranice a vstúpil do Abcházska.


 

 

 

Akhra Avidzba je blízkym príbuzným známeho člena organizovaného zločinu Alkaza Avidzbu, ktorý bol medzi niekoľkými zabitými počas streľby v reštaurácii v Sukhum v novembri 2019. Akhra Avidzba bojoval na východnej Ukrajine na strane Donecka a je známe, že v Abcházsku je držiteľom titulu „Hrdina Doneckej Ľudovej republiky“.

 

.

 

Bol to Akhra Avidzba, ktorý bol hnacou silou zmeny moci v Abcházsku v januári 2020. Viedol ľudí do prezidentského paláca a vyzval ich, aby zaútočili na budovu, čo nakoniec viedlo k rezignácii vtedajšieho prezidenta Raula Khajimbu a k voľbe nového prezidenta.  22. marca bol vodca zjednotenej opozície Aslan Bzhania zvolený za prezidenta Abcházska a jeho asistentom sa stal Avidzba. Asi pred mesiacom sa Avidzba stal asistentom prezidenta Aslana Bzhania pre medzinárodné záležitosti.

 

Sám Avidzba vysvetlil, že ruská pohraničná stráž ho nevypustila z krajiny kvôli nezaplateným platbám za energie. Avidzba má v Soči zaregistrované nehnuteľnosti a niekoľko automobilov. Akhra Avidzba vysvetlil, že sa rozhodol prelomiť hranicu potom, čo mu ruská pohraničná stráž nedovolila na päť hodín vstúpiť do Abcházska, a jeden z členov ruských pohraničných hliadok sa správal provokatívne. Akhra Avidzba nepopiera svoje dlhy, kvôli ktorým ho ruská pohraničná stráž nechcela nechať prekročiť hranicu.

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov