foto: MO SR
Aktuality, Bezpečnosť,

Pôsobenie našich vojenských kynológov bolo vysoko oceňované počas plnenia úloh v operácii ISAF v Afganistane

Slovensko, 1. august 2020 (AM, MO SR ) – Minister obrany SR Jaroslav Naď a štátny tajomník rezortu Marian Majer dnes navštívili vojenských policajtov z Odboru krízového manažmentu, výcviku a kynológie Vojenskej polície vo Vlkanovej – Hronseku. Počas pracovnej návštevy sa oboznámil so spôsobilosťami odboru, a tiež potrebami vojenských policajtov. Zároveň im pri tejto príležitosti poďakoval za odvedenú prácu a vyjadril presvedčenie, že tak, ako to bolo v prípade návštev vojenských útvarov ozbrojených síl, aj počas tejto návštevy bolo cieľom vedenia zistiť aktuálny stav a prípadné zlepšenie podmienok výkonu služby príslušníkov Vojenskej polície.


 

 

foto: MO SR

 

„Príslušníci oddelenia krízového manažmentu sa podieľajú na zabezpečovaní disciplíny a poriadku vo vojenských objektoch, priestoroch a miestach, kde prebiehajú vojenské operácie a akcie. Súčasťou tímov sú aj psovodi so svojimi služobnými psami. Hlavnou úlohou odboru je zabezpečenie kvalifikovanej prípravy príslušníkov Vojenskej polície na plnenie úloh na území Slovenskej republiky, a tiež na plnenie úloh v zahraničných misiách a operáciách, ako aj komplexné zabezpečenie služobnej kynológie v rezorte obrany. Dnes som mal príležitosť zistiť, čo môžeme urobiť, aby sme im ich prácu uľahčili a zároveň prispeli k jej skvalitneniu,“ povedal minister obrany Jaroslav Naď.
„Pôsobenie našich vojenských kynológov bolo vysoko oceňované počas plnenia úloh v operácii ISAF v Afganistane. Som na našich vojenských policajtov veľmi hrdý a ďakujem im za príkladnú reprezentáciu našej krajiny aj v tejto oblasti.“ Dodal, že v súčasnosti Vojenská polícia disponuje 23 služobnými psami.

 

foto: MO SR

 

Oddelenie kynológie Odboru krízového manažmentu, výcviku a kynológie Vojenskej polície Vlkanová – Hronsek je hlavným metodickým a riadiacim organizačným prvkom v zabezpečení služobnej kynológie rezortu. Vedúci oddelenia kynológie je zároveň hlavným kynológom rezortu. Psovodi Vojenskej polície vykonávajú napríklad  hliadkovú službu a špeciálne práce na detekciu výbušnín a drog.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov