Námorná expedičná jednotka na útočnom obojživelnom vozidle AAV-P7 / A1
Aktuality, Námorníctvo,

Jeden mariňák neprežil a ôsmi sú nezvestní po utopení obojživelného útočného vozidla pri pobreží Kalifornie

USA, 31. júl 2020 (AM ) – Počas výlodenia z viacúčelového výsadkového plavidla na pobreží južnej Kalifornie sa utopilo obojživelné útočné vozidlo AAV-7 15. expedičných síl námorného zboru Spojených štátov. Jeden mariňák bol usmrtený, osem je nezvestných, ôsmim sa podarilo zachrániť, z nich je jeden v kritickom stave. K incidentu došlo 30. júla. Pri hľadaní nezvestných sú zapojené štyri vojnové lode, štyri vrtuľníky amerického námorníctva a hliadky pobrežnej stráže.


 

Pätnásť mariňákov a námorník na palube AAV, pridelení k 15. námornej expedičnej jednotke, pôsobili v blízkosti ostrova San Clemente, keď došlo k incidentu. Námorník bol vyhlásený za mŕtveho v nemocnici Scripps Memorial Hospital La Jolla v Kalifornii.

„Dvaja mariňáci boli prevezení do miestnych nemocníc, kde jeden je v kritickom stave a druhý v stabilnom stave.

 

USS John Finn (DDG-113), obojživelné vojnové lode USS Makin Island (LHD-8), USS Somerset (LPD-25) a USS San Diego LPD-22 a loď pobrežnej stráže USCGC Forrest Rednour (WPC-1129) hľadajú chýbajúcich členov posádky. Súčasťou prieskumu sú aj tri vrtuľníky Navy MH-60, pobrežná stráž MH-60 Jayhawk a malé člny nalodené z ostrova Makin. AAV je od sedemdesiatych rokov hlavným vozidlom na prepravu pechoty po mori, námorný zbor pripravuje jeho výmenu.

 

 

 

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov