Maria Zacharovová
Aktuality, Bezpečnosť,

Moskva ironizuje Trumpove slová o jeho nových „veľmi rýchlych” raketách

Rusko, 14. júl 2020 (AM) – Hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Maria Zacharovová reagovala prostredníctvom Facebooku na pripomienky Donalda Trumpa, ktorý predtým uviedol, že USA vyvíjajú raketu 17-krát rýchlejšiu ako čokoľvek, čo sa v súčasnosti deje. Podľa amerického prezidenta „letí tak rýchlo, že je veľmi ťažké si ju všimnúť”.


 

„Rýchlosť je v pohode. Pokiaľ zasiahne cieľ, pretože sme nezabudli na výkon „krásnych, nových a inteligentných” rakiet v roku 2018, “uviedla Zacharovová.

 

Rakety, ktoré nedosahujú svoj cieľ
Pred dvoma rokmi zasiahli Sýriu – Spojené štáty, Veľká Británia a Francúzsko. Podľa ruského generálneho štábu zo 105 vypálených striel iba 22 zasiahlo svoj cieľ.

 

Nočný útok na Sýriu

 

Vtedy bolo oznámené, že tieto drahé rakety, prezentované ako „inteligentné”, spôsobili najväčšie škody administratívnym budovám. Dve nevybuchli a boli analyzované ruskou armádou. Nenašli žiadne skutočne nové komponenty. Avšak štúdia nevybuchnutých rakiet pomohla zlepšiť spôsob obrany proti týmto zbraniam.

„Američania vyhlásili, že sú najchytrejší“: Kedmi odhalil podrobnosti o najväčšom zlyhaní amerických spravodajských služieb

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov