foto: MO SR
Aktuality, Bezpečnosť,

Vojenskí policajti sa školili na nové systémy ochrany priestoru a nový skener podvozku vozidiel

Slovensko, 12. jún 2020 (AM, MO SR ) – V priestoroch Odboru krízového manažmentu, výcviku a kynológie Vojenskej polície Vlkanová-Hronsek sa v dňoch 8. až 10. júna uskutočnilo praktické zamestnanie. V jeho priebehu okrem iného pracovníci súkromnej spoločnosti zaškolili príslušníkov Vojenskej polície v ovládaní integrovaného systému ochrany. Vedúci oddelenia Odboru krízového manažmentu vo Vlkanovej major Jozef Šoltýs, ktorý 3 roky pôsobil ako slovenský zástupca v Centre výnimočnosti NATO Vojenskej polície v poľskej Bydgošti, oceňuje možnosti, ktoré prenosný systém ochrany priestoru ponúka vojenským policajtom, a to najmä pri detekcii narušiteľa, ktorý prenikol na chránené územie.


 

foto: MO SR

Príslušníci oddelenia (BOIaKIS) Trenčín zasa preškolili operátorov v ovládaní prenosného systému skenovania podvozku vozidiel. Školiteľ kapitán Juraj Masár vyzdvihol prednosti skenera. Napríklad jeho aktiváciu do 5 minút od príjazdu na kontrolné miesto, WIFI vysielač a systém pre automatické čítanie registračných značiek, ktoré sú integrované do tela skenera, bezdrôtový prenos signálu zo skenera na prenosný odolný laptop, či prevádzku zariadenia bez potreby použitia prepojovacej kabeláže. V priebehu výcviku bolo celkom vycvičených na nové technické prostriedky 20 príslušníkov Vojenskej polície.

 

Ministerstvo obrany : Prvý mýtus o NATO – NATO nie je prežitok z čias Studenej vojny

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov