.
Aktuality, Letectvo,

Vrtuľník Mi-8 havaroval na Čukotke – všetci členovia posádky zahynuli. Video

 


Rusko, 26.máj 2020 ( AM ) – Pred niekoľkými hodinami, počas výcvikového letu na letisku pri uhoľnej bani v oblasti Anadyr, havaroval vojenský viacúčelový vrtuľník Mi-8 Ministerstva obrany Ruskej federácie. Všetci členovia posádky zomreli – keď vrtuľník explodoval po páde na zem.

Podľa záznamov predložených z letiskovej kamery bola príčinou havárie chyba pilota, ktorý vykonal nebezpečný manéver pri vzlete, v dôsledku čoho lopatky rotora zachytili zem a vrtuľník stratil kontrolu. Podľa informácií, ktoré poskytlo ministerstvo obrany Ruskej federácie, bolo v čase havárie na palube vrtuľníka 8 osôb, ďalšie informácie nie sú k dispozícii. Za posledný mesiac ide o druhú stratu helikoptéry Mi-8, ktorá je vo výzbroji ruskej armády. 

.
.
Tvrdé pristátie vrtuľníka Mi-35 na Kryme si vyžiadalo minimálne jednu obeť. Video

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov