© Foto : Public Domain
Aktuality, Bezpečnosť, Letectvo,

USA umiestnili na Guam 4 bombardéry B-1 a 200 vojakov. Budú “odstrašovať” Čínu

USA, 4.máj 2020 ( AM, Sputnik ) – Štyri bombardéry B-1B a niekoľko stoviek vojakov bolo odoslaných na Guam, aby tam podnikali “odstrašovacíe misie” zamerané proti Pekingu. Ide o ďalší krok po veľkých provokačných manévroch vo vodách Juhočínskeho mora.


 

Lietadlá a personál dorazili na leteckú základˇnu Andersen na Guame v piatok, vyhlásilo americké strategické veliteľstvo, a dodalo, že B-1 leteli priamo na základňu, jedno lietadlo sa odklonilo smerom na Japonsko, aby cvičilo s námorníctvom predtým, než dorazí na ostrov.

 

“Štyri bombardéry a približne 200 členov posádok bolo umiestnených, aby podporili Pacifické letectvo a jeho tréningy so spojencami, partnermi a spriatelenými silami,” stojí vo vyhlásení americkej armády, ktoré dodalo, že tieto lietadlá sa budú zúčastňovať “strategických odstrašovacích misií pre posilnenie medzinárodného poriadku v Indo-Pacifickom regióne “.

 

Americké letectvo neinformovalo, ako dlho sa bombardéry budú na Guame nachádzať. Ich nasadenie prišlo len deň potom, čo dvojica B-1 -preletela nad Juhočínskym morom, keď podnikla 32-hodinový prelet zo základne v Južnej Dakote. Malo sa jednať o “ukážku sily”.

 

V priebehu minulého týždňa sa vojenské námorné lode tiež plavili cez Juhočínske more, americký torpédoborec vyzbrojený riadená strela preplával dvakrát okolo Taiwanu. V oboch prípadoch ho sprevádzaná čínska lietadlová loď. Torpédoborec nakoniec územie opustil v utorok.

Americká armáda z Guamu stiahla všetkých päť bombardérov B-52, nahradili ich práve B-1, ktoré sú schopné niesť viac zbraní a munície.

 

Choďte bojovať s Covidom-19 domov – Čínske námorníctvo “vyhodilo americkú vojnovú loď z teritoriálnych vôd”

 

 

 

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov