Ponorka nemeckého námorníctva typu 212 „U-33“ v estónskom prístave Tallin.
Aktuality, Námorníctvo,

Nemecká ponorka U33 ide do opravy kvôli zatekaniu

Nemecko, 29.apríl 2020 ( AM ) – Nemecký Bundeswehr informoval, že ponorka U33 triedy 212A z 1. ponorkovej eskadry vstúpila 28. apríla do suchého doku v nemeckom Kieli po tom, čo došlo k podozreniu na zatekanie.


 

K úniku dochádza pravdepodobne cez torpédový vypúšťač, no posádka zatiaľ nedokázala lokalizovať presnú príčinu, kým bola ponorka stále na vode. Torpéda z plavidla boli doručené do skladu munície v Laboe na kontrolu a prípadnú následnú opravu predtým, ako U-33 vstúpila do suchého doku. Očakáva sa, že všetky opravy budú dokončené najneskôr do 11. mája a potom U-33 bude pokračovať v normálnej prevádzke.

 

 Ponorky triedy 212 sú to z najpokročilejších a najtichších diesel-elektrických podmorských plavidiel na svete. Okrem klasických batérií, dobíjateľných dieselovým motorom pri plavbe na hladine, disponujú aj vodíkovými článkami. Vďaka nim vydržia ponorené až tri týždne. Celý trup týchto ponoriek je vyrobený z nemagnetického materiálu, čo sťažuje ich detekciu a chráni ich pred mínami. Kormidlá sú usporiadané do tvaru písmena X, čo má ponorkám umožňovať plavbu aj v plytkej vode. Nemecké námorníctvo má štyri ponorky staršej verzie 212A a dve mierne modernizovanej lode typu 212B. Okrem Nemcov prevádzkujú rovnaký typ aj Taliani. Všetky štyri talianske plavidlá patria k staršej verzii. Nákup ponoriek typu 212 plánuje aj Nórsko.  

 

 

Nemecké ponorky U-212 pre Taliansko

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov