©foto: FB Tomáš Taraba
Aktuality, Bezpečnosť, Civilná ochrana,

Armádna helikoptéra krúžila nad Jarovnicami keď tam rómom robili testy na koronavírus

Slovensko, 4.apríl 2020 ( AM, Tomáš Taraba ) – Armádnou bojovou helikoptérou na koronavírus.


“Pochopil tomu niekto prečo včera nad dedinou Jaromnice, keď miestnym Rómom lekári robili stery z úst na koronavírus, armáda krúžila pol dňa s bojovou helikoptérou Black Hawk? Keby takto prišla robiť stery do rómskych osád iná vláda, tak by sa o tom písalo až na Západe a pán europoslanec Peter Pollák z OĽANO by sem volal mimovládky z celého sveta. Teraz dával rozhovory a musel hovoriť hlasnejšie, aby hluk tej helikoptéry nad ním prekričal.”  – Uviedol Tomáš Taraba – poslanec NR SR za stranu KDŽP na svojom FB profile.

 

Vojenská helikoptéra nad Jarovnicami

 

Pripájame niekoľko video záberov z rómskej  osady Jarovnice v deň testovania na koronavírus armádou, 3. apríla 2020:

 

 

 

 

 

 

 

Dva dni pred testovaním – 1.apríla bola v Jarovniciach aj mensia zábava :

 

 

Slovenská armáda pomáha v týchto dňoch v celkovo 33 rómskych osadách s testovaním na ochorenie COVID-19. Písali sme o tom  TU.

V súčasnosti je na pomoc Ústrednému krízovému štábu SR nasadených celkovo 405 príslušníkov Ozbrojených síl SR. Prítomní sú napríklad na viacerých hraničných priechodoch, či v nemocniciach. Na pomoc už bola nasadená aj letecká technika Vzdušných síl Ozbrojených síl SR, ktorá distribuuje zdravotnícky materiál do nemocníc na celom území Slovenska, pričom za posledné dni prepravili profesionálni vojaci už viac ako 70 ton zdravotníckeho materiálu.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov