foto: screeenshot newsfront
Aktuality, Bezpečnosť,

V oslobodenej oblasti v Sýrii objavili ďalšie podzemné jaskyne teroristov s americkou muníciou. Video

Sýria, 23. marec 2020 (AM, Topwar ) – Dva týždne po zastavení aktívnych nepriateľských akcií v provincii Idlibe sýrska armáda naďalej nachádza muničné tunely a sklady, ktoré teroristi opustili po ústupe. Jedným z týchto nálezov bola sieť tunelov v oblasti Kafer Nubol. Vojnový korešpondent zverejnil videozáznam v jednom z guľometných hniezd militantov v Idlibe.


 

 

Poznamenal, že sú vybudované vo viacerých kopcoch, ktoré sa nachádzajú vo veľkom počte, vedľa pozícií, ktoré teroristi nedávno používali proti vládnym silám. Na pozíciách a v tuneloch je veľa opustenej munície, ktorú militanti používali na vykonávanie vojenských operácií. Rozsah stavieb je pôsobivý. Je to celkom porovnateľné s rozsahom  antických tunelov, ktoré sa zachovali dodnes.

 

Sú tu nájdené hlavne delostrelecké náboje, munícia veľkých kalibrov a veľké množstvo výbušnín. Je veľmi pravdepodobné, že tu okrem delostreleckých pozícií militanti mali aj dielne na výrobu improvizovaných výbušných zariadení. Tieto zariadenia boli vyrobené hlavne z delostreleckej munície a v rozmanitej forme od mobilov až po „prekvapenia“ maskované ako prírodné, alebo každodenné prvky – kamene, čajníky, dokonca aj úlomky stromov.

 

A nakoniec, čo nás zaujalo – strelivo vyrobené v USA. V jednom z tunelov boli nájdené škatule tejto munície so zodpovedajúcim označením, ktoré udáva, o aký druh munície ide a kto ho vyrobil. Okrem toho je na týchto škatuliach veľa údajov, podľa ktorých je možné vysledovať celú doručovaciu cestu tejto munície.

 

Ako sa ukázalo, informácie o zdroji eARmy Property sme našli na internete. Ide o online vojenský obchod s obstarávaním úzko spojený s vládnymi agentúrami USA. Medzi jeho klientov patrí ministerstvo obrany USA, ministerstvo vnútornej bezpečnosti USA, ministerstvo zahraničných vecí a mnoho ďalších federálnych a miestnych vládnych agentúr USA.

 

Takto vidíme, ako a odkiaľ prichádzajú zbrane a strelivo k teroristom a kto im umožňuje pokračovať vo vykonávaní svojich činností.

Video: Niekoľko podzemných poschodí: v Idlibe bolo nájdené tajné chemické laboratórium militantov

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov