.
Aktuality, Letectvo,

Video: Viac ako dvadsať ruských stíhačiek ohromilo svojimi leteckými schopnosťami počas tankovania paliva vo vzduchu

Rusko, 22. marec 2020 ( Sputnik ) – V Severnej flotile Ruska vykonali piloti zmiešaného leteckého pluku dotankovanie paliva vo vzduchu z tankovacieho lietadla Il-78. Podľa tlačovej správy Severnej flotily bolo do cvičenia zapojených viac ako 20 posádok stíhačiek MiG-31BM a taktických prieskumných lietadiel Su-24MR.


 

Piloti sa vo výške päť až šesť tisíc metrov pri rýchlosti 500 km / h na krátku vzdialenosť priblížili k tankovaciemu stroju:

Počas niekoľkých minút bolo nutné udržiavať vzdialenosť 10 až 15 metrov, zatiaľ čo dochádzalo k čerpaniu paliva. Tento prvok výcviku pilotov bol vykonaný ako jediným lietadlom, tak i v skupine počas dvoch letových smien.

Letecké dopĺňanie paliva je nutnou súčasťou prípravy pilotov, ktoré umožňuje výrazne zvýšiť bojový rádius letectva a plniť úlohy na veľké vzdialenosti od domovskej základne.

Lietadlo Su-34

Lietadlo Su-34 je dvojmiestny viacúčelový nadzvukový stíhací bombardér generácie 4 ++, ktorý bol zaradený do ruských vzdušných a kozmických síl v roku 2014. Jeho vývoj ale trval od začiatku 80. rokov. K prvému letu došlo v roku 1990.
Su-34 je určený na likvidáciu ako pozemných, tak vzdušných objektov nepriateľa za všetkých podmienok. V lietadle sa používajú riadené zbrane typu vzduch-zem a vzduch-vzduch. Dolet SU-34 je až 4 000 km, maximálna rýchlosť dosahuje až 1 900 km / h, bojový náklad je osem ton. Hladina hluku Su-34 je dvakrát nižšia ako u jeho predchodcov.

MiG-31

MiG-31 je dvojmiestne nadzvukové stíhacie lietadlo s dlhým doletom. MIG-31 je určený na zachytenie a zničenie vzdušných cieľov.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov