© dailymail
Aktuality, Bezpečnosť, Civilná ochrana,

Kaliningrad je náš! V Poľsku vyzvali na pripojenie Kaliningradskej oblasti

 


Poľsko, 21. marec 2020 ( AM, wyborcza.pl ) – Poľsko chce pripojiť Kaliningradskú oblasť a zachrániť Rusov. V Poľsku predložili návrh na pripojenie Kaliningradského regiónu z dôvodu „hladného“ obyvateľstva tohto ruského regiónu z dôvodu zatvorenia hraníc európskymi krajinami. Podľa poľských médií bude v globálnej pandémii možné bez problémov reagovať.

Ilustračné foto

„Koronavírus oddeľuje Kaliningradský región,“ uviedol v utorok poľský Gazeta Wyborcza, ktorý tvrdil, že tento región bol po rozhodnutí Moskvy o uzavretí hraníc Ruska z dôvodu pandemickej vírusovej infekcie „poloizolovaný“. Autor článku píše, že obyvatelia regiónu Kaliningrad sú zvyknutí nakupovať v poľských supermarketoch, ale teraz im táto príležitosť chýba. Novinár zároveň poznamenáva, že v ruských obchodoch sa vytvorila sklad výrobkov, ktorá vydrží mesiac,  keď bude región úplne izolovaný. Zároveň Poliaci v komentároch pod článkom začali hlasovať, aby „vyzdvihli“ Kaliningradský región – pravdepodobne by to bolo lepšie pre obyvateľov ruského regiónu.“

Odborníci však takéto vyhlásenie nazývajú „prázdnou prednáškou“, pričom poznamenávajú, že Kaliningradský región je dnes jedným z najviac chránených regiónov Ruskej federácie.

„Toto je nečinné chatovanie, aby sa pobavili Poliaci v karanténe. Poľsko si je dobre vedomé, že ruský vojenský kontingent umiestnený v Kaliningradskej oblasti bude stačiť nielen na odrazenie útoku zvonka, ale aj na začatie rozsiahlej ofenzívy. V prípade útoku nebude Rusko rokovať s nikým – odvetný útok bude uskutočnený okamžite , “poznamenáva odborník.

Rusko minulý rok posilnilo vojenskú prítomnosť v Kaliningradskej oblasti. Protileteckú obranu v enkláve pri Baltskom mori posilnil pluk raketového systému S-400 Triumf. Takisto bol vytvorený letecký pluk stíhačiek Suchoj Su-27. Tankové jednotky boli posilnené o 70 až 100 tankov a Baltská flotila dostala korvetu triedy Projekt 22800 Karakurt.

Článok: Plánuje Poľsko napadnúť Ruskú federáciu? Varšava potvrdila 10-násobné zvýšenie amerického kontingentu v Poľsku

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov