© Topwar
Aktuality, Námorníctvo,

Čiernomorskú flotilu doplní prvá ženská posádka hliadkovej lode Raptor. Video

Rusko, 6. marca 2020 ( AM, Topwar ) – Prvá experimentálna ženská posádka hliadkovej lode Raptor bola vytvorená ako súčasť čiernomorskej flotily. V súčasnej dobe pricestovala do Petrohradu, kde absolvovali výcvik v Spoločnom výcvikovom stredisku. Informovala o tom tlačová služba ministerstva obrany.


 

Ako pri tejto príležitosti uviedol admirál Nikolaj Evmenov, vrchný veliteľ ruského námorníctva, prvá experimentálna trojčlenná ženská posádka bola vytvorená ako súčasť čiernomorskej flotily. Rozhodnutie vytvoriť prvú ženskú posádku ako experiment osobne urobil minister obrany Sergej Šojgu.

“Posádka absolvuje komplexný výcvik v Petrohrade, ktorý potrvá do 27. apríla, po ktorom sa vráti do Čiernomorskej flotily, kde začne vykonávať bojové misie ako posádka hliadkovej lode Raptor. Počas výcviku bude posádka ovládať technické prostriedky lode vrátane elektrárne, rádiového zariadenia, komunikačných a navigačných systémov. Posádka uskutoční školenie aj v školiacich komplexoch centra”  – tlačová služba cituje slová veliteľa náčelníka námorníctva.

 

Video ženská posádka pri nácviku záchrany z lode:

Raptory sú navrhnuté tak, aby hliadkovali v pobrežnej zóne počas obdobia bez ľadu kedykoľvek počas dňa vo vzdialenosti až 100 míľ od základne. Hliadková verzia lode je určená pre 20 výsadkárov. Má 2 guľomety Pečeneg a diaľkovo ovládaný bojový modul so guľometom 14,5 mm. Medzi hlavné úlohy patrí aj zaistenie bezpečnosti lodí pri nechránených náletoch, zastavenie a zadržanie malých cieľov, transport jednotiek (do 20 osôb) s plným vyzbrojením a účasť na pátracích a záchranných operáciách. Rýchlosť lode – do 50 uzlov (v závislosti od výšky vĺn).

Článok: Päť najlepších prenosných guľometov na svete

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov