foto: sputnik
Aktuality, Bezpečnosť, Námorníctvo,

Video: Budúce námorníctvo – unikátne zábery z testu komplexu rádioelektronického boja fregaty Admirál Kasatonov

Rusko, 11. februára 2020 (zdroj: Sputniknews) – Fregata Admirál flotily Kasatonov vykonala ďalšiu fázu štátnych skúšok v Barentsovom mori. Informuje o tom tlačová správa ruského ministerstva obrany.


 

Posádka lode pracovala na vytvorení pasívnych porúch a falošných cieľov komplexami rádioelektronického boja.

V predchádzajúcich fázach skúšok bol testovaný protilietadlový raketový komplex a raketová výzbroj, vrátane strelieb okrídlených rakiet Kaliber a Onyx na pobrežné a námorné ciele. Bola tiež precvičená interakcia s lietadlami a ponorkami, testovaná bola rádiotechnická výzbroj a hydroakustický komplex.

V budúcnosti loď prijmú do služby v jednom zo spolkov lodí Severnej flotily ruského námorníctva.

 

Putin sledoval spoločné cvičenia Severného a Čiernomorského loďstva Ruska
Ruský prezident Vladimir Putin vo štvrtok 9. januára na Kryme sledoval z paluby raketového krížnika maršal Ustinov spoločné cvičenia Severného a Čiernomorského loďstva Ruska. V priebehu cvičenia bolo predvedené odpálenie rakiet Kaliber z nadvodných a podvodných pozícií z fregaty Admirál Grigorovič, malé lode Orechovo-Zuev a ponorky Kolpino.

 

Z raketových člnov Ivanovec a Naberežnyje Čelny boli odpálené protilietadlové rakety Moskito. Okrem toho boli z bojovej jednotky pobrežného raketového komplexu Utes uskutočnené dva raketové odpaly na “nepriateľské” lode. Veliteľ ruského námorníctva Nikolaj Jevmenov po skončení cvičenia Vladimirovi Putinovi oznámil, že cvičenie prebehlo úspešne. Potom ruský prezident oznámil koniec cvičenia.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov