foto: miligazete
Aktuality, Bezpečnosť,

Sýrska armáda ostreľovala turecké stanovište pri Idlibe- päť tureckých vojakov zahynulo

Pri delostreleckom útoku, ktorý vykonala Sýrska armáda na pozorovacie stanovište tureckej armády v dedine Taftanaz pri Idlibe bolo 30 tureckých vojakov zranených a najmenej 5 bolo zabitých.


 

Prvá fotografia zranených vojakov

 

Pri týchto bojoch o kontrolu oblastí provincie Idlib v severozápadnej Sýrii boli zabití aj štyria sýrski rebeli.

 

Mapa posledných bojov pri letisku Taftanaz

 

V oblasti,  ktorú sa turecká armáda predtým rozhodla prevziať pod kontrolu sa nachádza letisko. Veľká skupina tureckých bojovníkov, ktorí bojujú so sýrskou armádou, vykonávala ostreľovanie vrátane použitia mínometov a delostreleckých granátov. Turci sa dostali pod paľbu z lietadiel a delostrelectva Sýrskej armády.

 

Video tureckej televízie z evakuácie zranených vojakov, turecké vrtuľníky S-70 Black Hawk evakuovali zranených vojakov v kritickom stave do nemocnice v Hatay. Podľa neoficiálnych informácií títo vojaci boli vyslaní do Taftanazu na ochranu teroristov z Al-Kaidy pridružených k islamskej skupine Jaish Al-Izza:

 

Posledné akcie sýrskej vlády sú zamerané na zabezpečenie strategickej diaľnice na území kontrolovanom povstalcami. Posledné video ukazuje členov Al-Kaidy pridružených k islamskej skupine Jaish Al-Izza medzi konvojmi tureckej armády, krátko po útoku Sýrskej armády v Taftanaze, predpokladá sa džihádisti tejto skupiny boli takisto zasiahnutý v dôsledku delostreleckého útoku:

https://twitter.com/i/status/1226881361300086784

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov