Antonov 178
Aktuality, Letectvo,

Antonov začal s výrobou lietadla AN-178 pre Peru

Ukrajinský výrobca Antonov vyhlásil, že pokračuje vo výrobe trupu lietadla AN-178 (sériové číslo 006). Toto lietadlo je určené na dodanie v súlade so zmluvou podpísanou medzi spoločnosťou Spectechnoexport a ministerstvom vnútra Peru.


 

Vo výrobnej hale spoločnosti ANTONOV COMPANY bola namontovaná časť zosilnenej podlahy – panelu hlavnej podvozkovej šachty. V súčasnosti prebiehajú práce na montáži hlavných častí trupu AN-178 (nosná časť F1, stredná časť F2 a chvostová jednotka F3)

 

Ukrajinský Antonov už minulý rok plánoval obnoviť výrobu svojho obrieho nákladného lietadla An-124 Ruslan. Spoločnosť bude musieť v rámci reštartu produkcie nahradiť ruské komponenty, ktoré sú pre ukrajinský podnik v súčasnosti nedostupné. Firma vlastnená štátnym zbrojnom podnikom Ukroboronprom predpokladala, že montáž prvého lietadla začne ku koncu roka 2019. Firma nespresnila, koľko lietadiel ročne plánuje vyrobiť, ani či už má záujemcov o nové lietadlá. Výroba lietadiel v Antonov prakticky skončila po tom, čo sa Krym pripojil k Ruskej federácii a ruskí dodávatelia ukončili s Antonovom spoluprácu.

 

Na obrázku AN-124-100-150 pri preprave najväčšieho satelitu spoločnosti Lockead Martin – let bol z letiska Moffett v USA do Francúzskej Guyany a uskutočnil sa v januári 2019. Satelit bol vypustený začiatkom roku 2019 a mal by slúžiť na pre stredný východ a Európu

 

V súčasnosti Antonov v rámci dohody, poskytuje armádam členských štátov NATO dve lietadlá An-124 na prepravu ťažkých a rozmerných nákladov. Ich kapacity pravidelne využíva aj Armáda SR.

 

V decembri 2019 Antonov pre Boeing prepravil štyri útočné helikoptéry Apache AH-64E z letiska Phoenix Mesa Gateway v Arizone v USA, na leteckú základňu Hindan v Indii. Lietadlo AN-124-100, môže pojať až päť vrtuľníkov Apache, s celkovým užitočným zaťažením 39 ton vrátane ich demontovaných lopatiek rotora

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov