foto: MO SR
Aktuality, Bezpečnosť,

Vojenské športové centrum Dukla Banská Bystrica ocenilo najúspešnejších športovcov za rok 2019

Vojenské športové centrum Dukla Banská Bystrica dnes počas slávnostného galavečera ocenilo najúspešnejších športovcov rezortu obrany za rok 2019. Najúspešnejšou športovkyňou Vojenského športového centra za minulý rok je lyžiarka Petra Vlhová.


 

„Je nepochybné, že šport ľudí spája. Vojenské športové centrum Dukla Banská Bystrica má vo svojich radoch tak profesionálnych vojakov, ako aj civilných športovcov. Čo však rovnako charakterizuje obe skupiny je túžba reprezentovať Slovensko, najlepšie ako sa len dá. Počuť slovenskú hymnu na opčnom konci sveta je cťou pre nás všetkých a je nám to dopriate práve vďaka vám,“ povedal minister obrany Peter Gajdoš. Zároveň pri tejto príležitosti zaželal športovcom veľa ďalších úspechov v kariére.

 

Generálny tajomník Služobného úradu Ministerstva obrany SR Ján Hoľko vyzdvihol úsilie športovcov VŠC Dukla Banská Bystrica počas minulého roka. „Výsledky, ktoré naši športovci dosiahli v roku 2019 zaväzujú nielen vojenské športové centrum, ale aj rezort obrany k tomu, aby spoločne v maximálnej možnej miere pokračovali vo vytváraní takých podmienok, aby sa športovci mohli venovať iba príprave a všetko ostatné mali zabezpečené. Zároveň treba povedať, že oni dávajú do svojich výkonov srdce a je to vidieť,“ uviedol.

 

Riaditeľ Vojenského športového Centra Dukla Banská Bystrica pplk. Roman Benčík vyzdvihol minuloročné úspechy športovcov vojenského športového centra. „Mohli sme vidieť historické výkony Petry Vlhovej v zjazdovom lyžovaní, úspechy Anastasie Kuzminovej, ale napríklad aj Michala Martikána a Alexandra Slafkovského, ktorí už  po 11-krát obhájili titul majstrov sveta,“ povedal. „Každopádne som na nich hrdý a som rád, že sme minulý rok splnili našu hlavnú úlohu, ktorou bolo získať 27 medailí, pretože sme ich z vrcholových podujatí domov doniesli až 36. Verím, že tento rok sa nám podarí splniť ďalší cieľ, a to priniesť 3 olympijské medaily z Tokia,“ doplnil.

 

V kategórií najúspešnejší športovci roka sa ďalej umiestnili na 2. mieste biatlonistka Anastasia Kuzminová a tretie miesto obsadil rýchlostný kanoista Peter Gelle. Medzi desať najúspešnejších športovcov za rok 2019 sa zaradila aj karatistka Ingrida Suchánková, vodný slalomár Alexander Slafkovský, biatlonistka Paulína Fialková, vodný slalomár Michal Martikán, atlétka Martina Hrašnová, ako aj úspešní reprezentanti Slovenska v športovej streľbe Patrik Jány a Juraj Tužinský.

 

Najúspešnejším mládežníkom sa stal vodný slalomár Jakub Grigar. Trénerský tím lyžiarky Petry Vlhovej zvíťazil v kategórií „najúspešnejší tréner roka“ a ocenenie za kolektívny výkon roka si odniesli Michal Martikán a Alexander Slafkovský.

 

Minister Gajdoš počas slávnostného podujatia zároveň poďakoval športovcom, ktorí sa v minulom roku rozhodli ukončiť svoju profesionálnu športovú kariéru.

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov