Zosadený ukrajinský bezpilotný vzdušný prostriedok typ Furia
Aktuality, Bezpečnosť, Civilná ochrana,

Ukrajinci opäť ostreľovali obyvateľov dedín v Luhansku – na usmernenie paľby použili dron

Obyvateľ hraničnej obce Berezovskoje v Luhanskej republike (LPR), bol zasiahnutý šrapnelom v dôsledku ostreľovania ukrajinskými jednotkami. Miestny obyvateľ narodený v roku 1940 bol zranený počas mínometného ostreľovania ako uviedol zástupca generálnej prokuratúry LPR – Kirill Belov.


„Vyšetrovatelia z Generálnej prokuratúry vykonali vyšetrovacie kroky v rámci trestného konania podľa článkov „Používanie zakázaných prostriedkov a metód boja” a „Genocída“, uviedol.

 

Obyvateľ bol zasiahnutý v dolnej časti nohy, bol prevezený do nemocnice v centre mesta Kirov, kde bol fragment strely odstránený, rana bola ošetrená, bola poskytnutá drenáž a v súčasnosti sa lieči na traumatologickej jednotke. Kyjevské bezpečnostné sily strieľali zo 120 mm mínometov, ktoré sú zakázané na základe Minskej dohody.

 

 

Ukrajinci takisto strieľali zo 120 mm mínometov a z BMP-2 na dedinu Golubovskoe, zaznamenaných bolo tridsaťštyri striel. V dôsledku ostreľovania nepriateľa boli dvaja civilisti zranení rôznym stupňom závažnosti. Poškodený bol bytový dom na adrese: St. Škola 41. Paľba bola vedená z okraja dediny Novotoškovský a na jej usmernenie bol použitý bezpilotný vzdušný prostriedok delostreleckej prieskumnej batérie brigádnej delostreleckej skupiny 93. Vďaka koordinovaným činnostiam jednotiek protivzdušnej obrany Luhanskej republiky bol dron typu Furia zosadený v oblasti osady Golubovskoe.

 

 

Ukrajinci uskutočnili takisto paľbu na osadu Frunze, v dôsledku ostreľovania boli poškodené 4 obytné budovy a obyvatelia zostali bez svetla: 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov