foto: Epoch times
Aktuality, Bezpečnosť,

Nočný Iránsky útok nemal v úmysle zabíjať Američanov – Chameneí si iba potreboval zachovať tvár a oklamal svet svojou propagandou

Irán, 7.1.2020 – Všetky správy uverejnené v spravodajských kanáloch Iránu a Tasnim News týkajúce sa zranení a smrti medzi jednotkami USA, alebo správy o evakuácii zranených vojakov helikoptérami sú Fake News. Rakety Iránu boli vystrelené takým spôsobom, aby nepoškodili jednotky USA!


 

Dnes sa ukázalo, že na príkaz Chameneiho sa Irán len pokúsil zachrániť si tvár a zvýšiť morálku svojich vojakov pomocou propagandistického raketového útoku na základňu Ain Al-Asad, bez úmyslu spôsobiť straty medzi jednotkami USA počas operácie Solimani. Prichádzajú informácie, že počas útoku na leteckú základňu Ain al-Asad neboli zranení žiadni vojaci USA. Iránske sily nepravdivo informujú o víťazstve operácie v štátnych médiách. 

 

Irán v noci vypustil na Ain al-Asad 10 rakiet Fateh-313 a 6 rakiet Qiam-1, štyri z nich sú údajne stratené, jedna z nich bola zostrelená americkým systémom C-RAM

 

Málo sa hovorí aj o skutočnosti že použité dva typy balistických rakiet zasiahli nielen americkú základňu v Ain al-Asad, ale aj ďalšiu pri meste Erbil. Fateh-313 (variant Fateh-110 s dlhým dosahom) a Qiam-1, boli vystrelené z provincií Tabriz a Kansansah –  pri útokoch bolo zničených iba niekoľko vrtuľníkov.

 

Časti palivových nádrží balistických rakiet Qiam-1 nájdených v blízkosti základne Erbil

 

Takisto sa nepotvrdili správy o stíhačkách letectva Iránu vstupujúcich do irackého vzdušného priestoru, tie majú za úlohu iba strážiť vzdušný priestor celej krajiny.

 

Časti palivových nádrží balistických rakiet Qiam-1 nájdených v blízkosti základne Erbil

 

Neoficiálny zástupcovia Pentagonu  hovoria, že Irán má v úmysle konflikt deeskalovať, ale americké vzdušné sily sú  stále veľmi obozretné. Viac ako 6 stíhačiek F-15E a F-35A stále hliadkuje nad Irakom najme v oblasti Al-Anbar. Dnešné Trumpovo vyhlásenie “Všetko je v poriadku! Zatiaľ je všetko dobré! Máme najmocnejšiu a dobre vybavenú armádu kdekoľvek na svete! ” – tak v kontexte s Iránskou propagandou dáva ozajstný zmysel.

 

Iránska IranIntl informovala o úteku lietadiel F-14 letectva Iran z leteckej základne Mirage v Tabriz. Toto je takisto súčasť Iránskej propagandy – neexistuje žiadna letecká základňa s názvom Mirage v Iráne s Tomcatmi!

 

Trump nepotrebuje vojnu s Iránom, potrebujú ho iba niektoré elitné skupiny v USA, ktoré sa stále nezmierili s upadajúcim vplyvom Američanov vo svete. Trump bol dotlačený k útoku na generála, ten mu nakoniec pomôže k stiahnutiu svojich vojakov z konfliktov kde USA prehráva a nemá šancu na ďalší úspech. Trump sa potrebuje sústrediť na vnútorné problémy svojej krajiny a pripraviť ju pokiaľ možno čo najmenej bolestne na perestrojku pre fungovanie v novom viacpolárnom svete.

Karol Jerguš

 

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov