.
Aktuality, Bezpečnosť, Civilná ochrana,

Vážený pán generál Macko

Slovensko, 04.01.2020 – Po prečítaní si Vášho článku “Divoký západ tu nechceme” mi nedá aby som ako držiteľ zbrojného preukazu a reprezentant Slovenska v streľbe nereagoval na to, čo ste napísali.


Internet mi o Vás prezradil, že ste boli najvyššie postaveným Slovákom v štruktúrach NATO. Z tohto dôvodu usudzujem, že nechcete (alebo presnejjšie povedané nemôžete) kritizovať napríklad USA za prítomnosť v Sýrii, kde sa nachádzajú v rozpore s medzinárodným právom a ignorujú výzvy legitímnej sýrskej vlády aby opustili ich krajinu. Ale miesto toho ste sa pustili do približne 150 tisíc držiteľov zbrojných preukazov. Vo svojom článku píšete: “Prípad zo Serede bohužiaľ ilustruje, že ďalšie rozširovanie legálnej držby zbraní bezpečnosť občanov nezvýši”.
Pán generál ja sa Vás chcem úprimne opýtať, prečo klamete a zavádzate verejnosť? Ukážte mi čo i len jedného držiteľa ZP, ktorý by chcel nejaké rozšírenie legálnej držby zbrane. Nehľadajte ho pán generál lebo ho nenájdete. Ja Vám ale prezradím čo chce každý jeden držiteľ ZP. Chce, aby sa dodržiavalo únijné právo v EU ktoré hovorí o tom, že otázky vnútornej bezpečnosti kde spadá aj problematika nadobúdania a držania strelných zbraní sú vo výlučnej kompetencii jednotlivých členských štátov. To znamená, že nejaká EK (nikým a ničím nevolený orgán) nám nemá nejakou falošnou smernicou vstupovať do nášho zákona o zbraniach.
Ďalej píšete: “Ale určite som proti dalšej liberalizácii držania a nosenia zbraní”. Nuž pán generál liberálna je práve strana, do ktorej ste vstúpili po Vašej vojenskej kariére. Slovenský Zákon č. 190/2003 Z.z. o strelných zbraniach a strelive je jeden z najdokonalejších zákonov v Európe. A ak by taký zákon mali aj ostatné krajiny, Európa by bola oveľa bezpečnejšia. A preto to ešte raz zhrniem. Držitelia ZP nechcú rozširovanie legálnej držby zbraní, držitelia ZP nechcú liberalizáciu držania a nosenia zbraní ale chcú aby ostal zachovaný náš zákon o zbraniach ( určité úpravy napr. o expanzných zbraniach je nutné urobiť, ale musia to urobiť odborníci a nie tretí sektor a mimovládne organizácie ), a držitelia ZP hlavne chcú aby si svoj zákon mohli aj naďalej vylepšovať a meniť sami cez svojich volených zástupcov v Slovenskom parlamente a nie na základe smerníc z EK!
Preto Váš článok pán generál hodnotím ako veľmi lacný, populistický, predvolebný a ešte k tomu zavádzajúci plátok. Osobne ma mrzí, že po Vašej vojenskej kariére ste sa odhodlali zneužiť prípad v Seredi na strašenie obyvateľstva, kde nešťastník strieľal slepými nábojmi. Čo by dali “vyspelé” demokratické krajiny za to, aby takýto exces aký sa stal v Seredi bol ten najzločinnejší, ktorý sa u nich so zbraňou stane.
Škoda že ste nespomenuli aj nedávny prípad v Texase, ktorý sa stal v kostole, kde občan s legálne držanou zbraňou zneškodnil aktívneho útočníka, a zachránil tak veľa ľudských životov. Ale rozumiem tomu, že to by sa do vášho portfólia nehodilo, nakoľko oslovujete inú skupinu obyvateľstva.
Na záver by som ešte chcel dodať pán generál, že aj ja som slúžil v armáde a do dnešného dňa s úctou spomínam na skvelých pedagógov a veliteľov. Ešte aj dnes sa spolupodieľam na streleckom výcviku pre ozbrojené zložky štátu. Hodnosť generála som nikdy nedosiahol, som len v dôstojníckych hodnostiach aj u armády aj u polície. Ale môžem Vám otvorene povedať, že som nesmierne rád, že mi nikdy nevelili ľudia s takým zmýšľaním aké máte Vy.
S pozdravom a úctou
Mgr. Nagy Ernest, bezpečnostný expert strany Vlasť

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov