.
Aktuality, Letectvo,

Najtajnejšie ruské lietadlo priletelo do Sýrie – predzvesť mohutnej ofenzívy

Vo vzdušnom priestore Sýrie bolo zaznamenané jedno z najutajovanejších ruských vojenských lietadiel. Včera do Arabskej republiky priletelo vzdušné veliteľstvo Ministerstva obrany Ruskej federácie. Hovoríme o lietadle Tu-214PU-SBUS.


 

Posledný záznam letovej trasy Tu-214PU-SBUS. Najnovšie letecké riadiace stredisko ruského ministerstva obrany priletelo z Moskovského regiónu Čkalovsky do Damašku a odtiaľ na leteckú základňu Khmeimim.

V súčasnosti je Rusko vyzbrojené iba niekoľkými podobnými strojmi, doteraz však z dôvodu utajenia neboli zverejnené ich schopnosti a vlastnosti. Tu-214PU-SBUS je špeciálne lietadlo. Slúži ako veliteľské stanovište letectva, s pomocou ktorého sú koordinované akcie počas špeciálnych vojenských operácií vrátane použitia taktických a strategických zbraní.

 

Tu-214PU-SBUS, foto: air recognition

Včera v noci sa na juhu Idlibu, severne od Hamy a Latakie začala rozsiahla ofenzíva sýrskej armády. Ruský Tu-214PU-SBUS sa bude samozrejme používať na koordináciu činnosti ruskej a sýrskej armády, ako aj na úpravu a usmernenie riadených striel. takisto sa objavili informácie o rozmiestnení bombardérov Ruskej federácie Tu-22M3 v Iráne. Moskva túto informáciu oficiálne vyvracia, existujú však dôkazy o opaku. To naznačuje, že Rusko sa pripravuje na masívne útoky na pozície džihádistov.

Tu-214PU-SBUS, sa v Sýrii bežne neobjavuje, viac podrobností ukážu nadchádzajúce dni.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov