.
Aktuality, Bezpečnosť, Námorníctvo,

Na krížniku Admirál Kuznecov našli telo aj druhého nezvestného

Pátracia operácia na krížniku Admirál Kuznecov sa skončila, záchranári objavili telo druhej obete požiaru – dôstojníka záchrannej služby lode. Informovala o tom tlačová služba Severnej flotily.


 

foto: arstechnika

Záchranári, ktorí preskúmali priestory lode po konečnom uhasení požiaru, našli telo zosnulého dôstojníka v núdzovom priestore lode. Dôstojník na samom začiatku požiaru sa rozhodol zísť dole na miesto zváračských prác, aby tam evakuoval ľudí. Pred tým bolo v jednom z priestorov nájdené telo vojenského mechanika, ktorý zomrel počas záchranných prác.

 

 

Plamene zachvátili loď vo štvrtok, príslušníkom požiarneho zboru sa v piatok podarilo uhasiť požiar na ruskej lietadlovej lodi, ktorá podstupuje opravy v prístave v Murmansku. Desať ľudí, ktorí sa pri požiari priotrávili dymom, previezli do nemocnice. Požiar vypukol, keď počas zvárania do šachty na lodi spadla časť horúceho kovu a dostala sa do kontaktu s kopou odpadkov na spodnej palube, medzi ktorými bol aj kus látky nasiaknutej olejom.

 

 

Admirál Kuznecov je ťažký lietadlový krížnik projektu 11435, ktorý v ruských námorných silách predstavuje ekvivalent západných lietadlových lodí. Je určený na ničenie hladinových plavidiel a ochranu zoskupení bojových lodí. Na svojej palube nesie stíhacie lietadlá Su-33 a MiG-29K, cvičné stroje Su-25UTG, ale aj protiponorkové vrtuľníky Ka-27. V súčasnosti je jedinou ruskou lietadlovou loďou. Druhá loď rovnakej triedy, Varjag, bola po rozpade Sovietskeho zväzu nedostavaná a bola predaná v aukcii Číne, pričom sa z nej malo stať kasíno. Napriek tomu, že v predajnej zmluve bola podmienka, že sa z nej nemôže stať bojové plavidlo, v septembri 2012 bol Varjag odovzdaný do prevádzky a stal sa vlajkovou loďou Námorníctva ČĽR.

 

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov