Nový SIG 716 nahradí zastarané indické pušky Insas,  foto: IBTimes
Aktuality, Ručné zbrane a výstroj,

Indická armáda dostala od Spojených štátov 10 000 pušiek SIG 716

Indická armáda dostala od Spojených štátov prvú várku pušiek od americkej pobočky nemeckej spoločnosti SiG Sauer na boj proti terorizmu v Džammú a Kašmíre v Indii.


 

Do Indie dnes prišla prvá várka 10 000 pušiek SiG 716. Čoskoro sa očakáva ďalšia dávka rovnakého počtu jednotiek. Indická armáda očakáva, že prejde na pušky ktoré používajú silnejší náboj doterajšie 5,56 x 45 mm. SIG 716 používa náboje kalibru 7,62 x 51 mm. Je jedným z mnohých derivátov americkej AR 15.

SIG Sauer 716

India skôr podpísala zmluvu o kúpe 72 000 týchto pušiek v Spojených štátoch v rámci zrýchleného konania a očakáva sa, že to pomôže armáde účinnejšie konať proti teroristom „vyslaným z Pakistanu“, uvádza sa v správe z Indie. Väčšina pušiek (66 000 kusov) je určených pre indickú armádu. Zvyšok sa rozdelí medzi námorné sily (2000 ks) a letectvo (4000 ks). Pozemné sily budú zmodernizované vďaka výrobe viac ako 700 000 útočných pušiek AK-203, ktoré sa vyrobia v spoločnom podniku s Ruskom.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov