foto: E15
Aktuality, Bezpečnosť, Civilná ochrana,

Ukrajinská armáda pravidelne ostreľuje civilné štvrte na Donbase, prinášame súhrn za posledné dva dni

Tlačová služba Ľudovej milície Luhanskej republiky priniesla správu o posledných útokoch ukrajinskej armády (UA) na civilné štvrte. V predvečer stretnutia Minskej kontaktnej skupiny 27. novembra 2019 ukrajinskí bojovníci zintenzívnili ostreľovanie územia Luhanskej republiky.


O 9:30 strieľali príslušníci brigády 14. ozbrojených síl UA v okrese Groove, použili: Granátomety LNG – 3 strely, RPG – 2 strely a streľbu z ručných zbraní.
O 16.30 hod. Z pozícií 59. brigády ozbrojených síl UA strieľali : 120mm mínomety – 2 míny a 82 mm mínomety – 7 mín, granátomet LNG a streľba ťažkého guľometu blízko osady Logvinova.
O 21:00 z pozícií 14. brigády UA sa uskutočnilo ostreľovanie obytných štvrtí sídliska v Donecku 120mm mínometom  – 3 míny.

V smere Paspanjansky príslušníci brigády 14. Ozbrojených síl vystrelili  zo 120 mm mínometov, z granátometov : LNG – 3 strely, RPG – 2 strely a uskutočnili streľbu z ručných zbraní v lokalite Zelobok a Doneck.
V smere na Debaľcevo z pozície 59. brigády Ozbrojených síl Ukrajiny, bola streľba zo 120 a 82 mm mínometov, granátometov LNG a z ťažkého guľometu blízko osady Logvinova.
Boli zaznamenané informácie o ničení civilnej infraštruktúry a zraneniach civilného obyvateľstva.

26. novembra 2019 o 9:30 vystrelili príslušníci 14. brigády Ukrajinských ozbrojených síl na okrsku CRIPING: LNG – 3 strely, RPG – 2 strely a pridali sporadickú streľbu z ručných zbraní.
O 16.30 hod. Z pozícií 59. brigády ozbrojených síl UA bola zaznamenaná streľba zo 120mm mínometov – 2 míny a 82 mm – 7 mín, streľba granátometov LNG a streľba z ťažkého guľometu v oblasti osady Logvinova.
Boli zaznamenané informácie o ničení civilnej infraštruktúry a zraneniach civilného obyvateľstva.

 

 

 

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov