.
Aktuality, Bezpečnosť, Pozemná technika,

Video: Prvé zábery z ruského centra pre simuláciu jadrových výbuchov

Rádioaktívne žiarenie, elektromagnetický pulz, svetelný záblesk a všetky druhy nárazových vĺn – pozrite si zónu jadrového výbuchu. Po prvýkrát v histórii môžte vidieť, čo sa stane vo vzdialenosti niekoľkých kilometrov od epicentra výbuchu jadrovej bomby. Nejde o účasť na tajných testoch najhoršej zbrane na planéte, iba filmový štáb bol pripustený do najuzatvorenejšieho výskumného ústavu Ozbrojených síl, 12. ústredného výskumného ústavu. Táto inštitúcia skúma vplyv škodlivých faktorov jadrového útoku na technológie.


 

Ministerstvo obrany Ruskej federácie súčasne ukázalo aj robotický komplex “Kungas”, najnovšiu rodinu prieskumných a bojových robotov, ktoré takisto ešte neboli prezentované. Všetky nové roboty budú testované v najťažších podmienkach jadrového ústredného výskumného ústavu.

Ak by ste si chceli pozrieť geografickú polohu jadrového výskumného centra – pripájame súradnice :
(56 ° 15’7,18 “S 38 ° 17’32,40” V)

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov