zdroj: Vzgljad.ru
Aktuality,

Rusko sa zmocnilo tajnej izraelskej rakety

Rusko dostalo k dispozícii najnovšiu izraelskú raketu, ktorá pri neúspešnom štarte dopadla na zem. Podľa tlačovej agentúry Sina sa Rusko zmocnilo jednej z izraelských rakiet systému protiraketovej obrany “Dávidov prak”. Podľa tejto agentúry raketa utrpela iba menšie škody. Spadla na územie Sýrie, kde ju miestne bezpečnostné sily následne objavili a presunuli ruskej armáde za účelom skúmania jej systému.


 

Ihneď po tom, ako Izrael vypustil dve rakety, jedna z nich zasiahla cieľ, zatiaľ čo druhá havarovala. Sýrska armáda tomu prikladala veľký význam a okamžite vyslala na miesto vojsko, aby zistila miesto dopadu rakety. Po potvrdení, že raketa neexploduje, bola rýchlo premiestnená z miesta havárie.

Video: Izraelský raketový systém Sling of David

Raketový obranný systém Izraela “Sling of David” je najnovším aký má v prevádzke, má účinný dosah až do 400 kilometrov. Z hľadiska svojich charakteristík teda konkuruje ruskému systému protivzdušnej obrany S-400.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov